Prețurile petrolului își reiau creșterea pe fondul incertitudinilor

Preţurile petrolului au crescut marţi cu aproximativ 2%, traderii fiind îngrijoraţi de faptul că reuniunea de săptămâna aceasta a producătorilor OPEC+ nu va duce la o creştere suplimentară a ofertei de ţiţei, transmite Reuters.

Prețurile petrolului își reiau creșterea pe fondul incertitudinilor

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii său, inclusiv Rusia, asociere cunoscută sub numele de OPEC+, se întrunesc miercuri pentru a discuta despre volumul producţiei, informează News.ro.

Două dintr-un total de opt surse au spus că va fi discutată o creştere modestă a producţiei. Restul au apreciat că o creştere mai mare este puţin probabilă.

OPEC+ şi-a redus prognoza referitoare la un excedent pe piaţa petrolului în acest an cu 200.000 de barili pe zi (bpd), la 800.000 de barili pe zi, au declarat trei delegaţi pentru Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,65 doalari, sau 1,7%, la 101,68 dolari pe baril, până la ora 16:25 GMT (19:25 ora României). Petrolul US West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,60 dolari, sau 1,7%, la 95,49 dolari pe baril.

”Există mult mai multă incertitudine de data aceasta. Decizia din această săptămână ne va spune cât de unificat este încă grupul”, a declarat Craig Erlam, de la firma de brokeraj OANDA, de la reuniunea OPEC+.

Invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie, a alimentat îngrijorările legate de aprovizionarea mondială cu petrol şi a determinat creşterea preţurilor. În martie,  preţul petrolului Brent s-a apropiat de maximul său istoric de 147,50 dolari pe baril.

Dar, având în vedere că băncile centrale majorează ratele dobânzilor pentru a lupta împotriva inflaţiei, îngrijorările legate de încetinirea creşterii au eclipsat oferta strânsă.

Sondajele au arătat că producţia fabricilor din Statele Unite, Europa şi Asia a avut o evoluţie modestă în iulie, deoarece cererea globală scăzută şi restricţiile stricte din China privind COVID-19 au încetinit producţia.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

De ce este bine să mânânci pepenele cu tot cu seminţe

Chinezii revărsă mesaje pe cea mai mare rețea de socializare