Volo aruncat pe un câmp din Breaza. Anchetă de proporții

VOLO aruncat pe câmp la Breaza

O anchetă marca PLOIEȘTI TV și REPUBLIKANEWS

Șocant! VOLO a fost găsit aruncat pe un teren din orașul Breaza!

Nu este vorba despre, așa cum s-au gândit toți cei care au văzut numele VOLO, despre primarul Ploieștiului. Vorbim despre o marcă sub care sunt vândute anumite mezeluri produse de o fabrică din Bușteni.

volo

 Reprezentanții primăriei Breaza au fost sesizați marți că în zona străzii Ograda se află o cantitate mare de mezeluri aruncate pe marginea drumului. Vorbim despre  mezeluri marca VOLO produse de o fabrică din Bușteni.Cum zona este frecventată de urși, localnicii s-au temut ca nu cumva deșeurile din carne să atragă sălbăticiunile.

 Bogdan Novac, primarul orașului Brează a sesizat imediat Poliția și Garda de Mediu Prahova, iar zona a fost igienizată pe banii administrației locale.

”Mai mulți cetățeni ne-au sesizat că într-o zonă aflată la periferia orașului au fost aruncate mai multe resturi de mezeluri provenite din carne. A fost securizată zona și am sesizat de îndată Garda de Mediu, care s-a prezentat la fața locului. A fost identificat pe baza etichetelor producătorul acelor produse. Ulterior am adus și Poliției la cunoștință aceste asptecte. Am făcut toate demersurile pentru a lua legătura cu producătorul și a identifica parcursul acestor produse. Am încercat să igienizăm zona și să ridicăm acele resturi de la fața locului cât de repede s-a putut”, a precizat primarul Bogdan Novac. 

Mai mult, reprezentanții primăriei încearcă să afle cine a aruncat cele 750 de kilograme de mezeluri expirate încă din lunile august și septembrie.

Lucrurile nu au fost lăsate așa. Reprezentanții Gărzii de Mediu au recuperat mai multe etichete de pe produsele expirate. Atât produsele VOLO, cât și celelalte, aveau același număr de lot și numele unui producător din Bușteni.

Reporterii Ploiești TV și Republikanews au mers pe fir și au descoperit fabrica care produce aceste mezeluri, și care se află la ieșirea din Sinaia spre Bușteni, chiar pe DN1.

Tot reporterii au fost cei care au sesizat Poliția, DSV, OPC și DSP, iar în urma controlului, în incinta fabricii a fost descoperită o altă cantitate de mezeluri expirate, din același lot cu cele aruncate în Breaza.

Iată ce a declarat comisarul Gărzii de mediu Prahova, Florin Enoiaie:

”Am ajuns pe fir la producătorul acestor deșeuri. În camera lor frigorifică am găsit aceleași deșeuri, dar în cantități mult mai mici, undeva în jur de 20 de kilograme. URmează ca vineri reprezentanții societății să se prezinte la sediul instituției noastre pentru a stabili în continuare ce s-a întâmplat. 

Detalii pe larg despre această anchetă, dar și despre concluziile instituțiilor care derulează la această oră controlul, vedeți joi, de la ora 18.00, pe Ploiești TV.

  CITEȘTE ȘI:

Raed Arafat, declarații la Ploiești TV: În știință lucrurile se schimbă