Guvern nou! Se negociază pentru Guvernul USL-2

Liderii PNL, PSD și UDMR se întâlnesc în aceste zile pentru a discuta atât pe tema programului de guvernare cât și a numarului cabinetelor de guvern.

se negociaza pentru noul guvern usl-2


Am întrebat si noi ploieștenii să vedem ce părere au despre aceste schimbări care au avut loc la nivelul de guvern al executivului României. Așa cum ne-am așteptat, părerile sunt împarțite.

Iată ce spun ploieștenii despre viitorul guvern:

"Am o părere bună, sunt de acord", a susținut un ploieștean.


"Nu e bună, au mai fost și am mai pățit necazuri”, a precizat o altă persoană.


"Este foarte bine, sunt două partide mari, care pot face o majoritate să nu se mai certe", a punctat un alt ploieștean."Problema e in felul următor, indiferent cine conduce țara în guvern trebuie să se gandeasca că  sunt aleși de popor să lucreze în favoarea acestuia. Eu mă uit la băiețașul ăsta, la Cîțu ăsta, el probabil are o problema gravă în momentul în care ai venit să spui ca nu știi căt costa o pâine in țara ta trebuia în secunda doi să plece, iar acum ține cu dinții să fie el prim-ministru. Noi poporul suntem de vină că nu acționăm, aici e problema", ne-a mai declarat un alt ploieștean.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: În acest moment se negociază viitorul guvern


"Nu este o decizie de a forma o alianță împreună cu PNL pentru un guvern, deocamdată sunt negocieri, mandatul pe care conducerea l-a primit în comitetul executiv național a fost pentru negocieri. În acest moment se negociază, cum s-a ajuns cred că știm cu toții în primul rând faptul că au fost două încercări eșuate de formare a unui guvern, o dată minoritar al USR și apoi domnul Ciucă care și-a depus mandatul nu a mai fost supus la vot și s-a văzut foarte clar că fără Partidul Social Democrat nu se poate forma o majoritate clară, iar noi am spus că este un moment important peste care nu se poate trece decât cu o astfel de guvernare stabilă și așa s-a ajuns la aceste negocieri pentru că momentul impune o coaliție majoritară care să ia niște măsuri astfel încât să se treacă peste criza sanitară, peste cea politică, cea economică, cea energetică. Deci momentul impune o astfel de alianță", a precizat Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.

 Negocieri PNL-PSD

Legat de negocierile care se poartă în prezent între cele trei partide Bogdan Toader președintele PSD Prahova susține că s-a ajuns în acest punct odata cu cele două încercări eșuate ale PNL și USR e a forma un guvern.

 

"Dacă principiile sunt solide și proiectele sunt comune, da. Și până acum am votat proiecte pe care le-am considerat bune pentru cetățeni și care au fost corect explicate. Nu am fost intr-o opoziție din aceasta să nu votam doar pentru că era propus de PNL, nu e cazul. O alianță efectiv nu știu dacă se va putea face la nivel local atât timp cât proiectele nu sunt unele pe care le considerăm benefice. Nu consider ca va fi o alianță propriu-zisă, vom fi parteneri ca și până acum pe anumite proiecte", a declarat Bogdan Toader.


Totodată Bogdan Toader a susținut că la acest moment nu s-a pus in discuție ca PSD să negocieze la nivel local și anumite posturi la nivelul executivului ploieștean si județean.

 "Nici măcar nu ne-am gândit la așa ceva în acest moment, nu cred ca este cazul să o facem, sunt atâtea probleme, iar asta este ultima", a precizat Bogdan Toader.

 Legat de posibilitatea ca PSD Prahova să înainteze propuneri de miniștrii în viitorul guvern USL-2, Toader a susținut că nu s-a ajuns deocamdată la această discuție, însă nu exclude ca vreun prahovean să preia unul dintre portofoliile de ministru.

 

CITEȘTE ȘI:

Alexandri Nicolae: A scăzut numărul călătorilor frauduloși

Poliția Locală Ploiești, amenzi uriașe pentru gunoi din oraș