Poluare olfactivă absolut insuportabilă pentru ploieșteni

Poluare olfactivă absolut insuportabilă pentru ploieșteni! Ploieștenii care locuiesc in cartierul Mihai Bravu dar și cei din comuna Berceni s-au trezit în aceasta dimineața că abia pot respira in casă din cauza poluării olfactive. 

Poluare olfactivă absolut insuportabilă pentru ploieșteni Mirosul înțepător i-a panicat pe mulți dintre locuitorii cartierului Mihai Bravu si cei ai comunei Berceni așa că au sesizat imediat agenția pentru protecția mediului. Nu este prima oară când în aceste zone se produce o poluare olfactivă.

 "Măsurăm un grup de indicatori care pot fi determinați pentru acest gen de factori, precum si disconfortul olfactiv. Fenoli, tiofeni anumite fracții ușoare ca și gazele pentan, butan, propan. Acestea îmopreună ne dau o instimare ca să știm dacă a fost zona afectată de acest fenomen”, declară Alexandru Spiridon, reprezentant APM Prahova despre posbila poluare.

 

Poluare sau doar miros?

 După ce au prelucrat datele înregistrate astăzi nu doar de laboratorul mobil, ci și de stațiile fixe de monitorizare a aerului, specialiștii APM au descoperit că au fost variații pe indicatorii de metanol hidrogen sulfurat și amoniac.

"Din rezultatele preliminare vă pot spune că au existat variații pentru anumiți indicatori, respectiv metanol, tiofeni și amoniac. Aceștia au prezentat niște variații care au fost mai atipice față de valorile măsurate în general, totodată am verificat și stațiile de monitorizare amplasate în Moara Nouă și Mihai Bravu. La stația din Moara Noua s-a înregistrat o creștere la indicatorul hidrogen sulfurat", au susținut reprezentanții APM despre posibila poluare.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

În următoarele zile se va decide dacă APM Prahova va amplasa laboratorul mobil în zona industrială din zona cartierului Mihai Bravu pentru a afla dacă într-adevăr vorbim despre poluare în acea zonă. Timp de paisprezece zile se va monitoriza douăzeci și patru de ore din douăzeci și patru calitatea aerului din zonă, totul pentru a putea identifica poluatorul și pentru a diminua poluarea olfactivă.

CITEȘTE ȘI:

Alexandri Nicolae: A scăzut numărul călătorilor frauduloși

Poliția Locală Ploiești, amenzi pentru nepurtarea măștii

Certificat verde obligatoriu in parcurile din Ploiesti. Reacțiile parinților