Angajaţii prahoveni nu au şanse să încalce legea. Controale fără oprire

Angajaţii prahoveni nu au şanse să încalce legea! Inspectorii de muncă, controale pe bandă rulantă. Doar pe timpul lunii trecute au fost efectuate 318 controale. În situaţiile în care faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat s-au aplicat şi amenzi. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate în luna octombrie 2021 fiind de 257.000 lei.

Angajaţii prahoveni nu au şanse să încalce legea. Controale fără oprire

Angajaţii prahoveni nu au şanse să încalce legea.În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 209 controale. În urma lor s-au aplicat amenzi în valoare de 185.000 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat angajaţii care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 160.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 109 controale. S-au aplicat 234 avertismente şi amenzi în valoare de 72.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 28 evenimente. În urma cercetărilor se va stabili dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

Angajaţii prahoveni nu au şanse să încalce legea. Acţiunile vor continua

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de îndrumare şi consiliere în domeniul de competenţă, astfel încât toţi cei interesaţi să cunoască măsurile ce trebuie luate pentru gestionarea și limitarea răspândirii COVID-19 în vederea asigurării desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă pentru toate părțile implicate în raporturile de muncă. Subliniem faptul că respectarea, în  continuare, a măsurilor de prevenire și protecție împotriva răspândirii COVID-19 sunt obligatorii atât pentru angajaţii firmelor cât și pentru clienți, iar de asemenea extrem de importante atât pentru protejarea propriei sănătăți, cât și a celorlalți.

CITEȘTE ȘI:

Prime de Crăciun angajaților TCE, SGU și Hale și Piețe

Poluare olfactivă absolut insuportabilă pentru ploieșteni