Testarea tuturor elevilor din Ploiești nu a fost suspendată

Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor,  s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se va efectua testarea elevilor, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi.

Testarea tuturor elevilor din Ploiești nu a fost suspendată

Conducerea Ministerului Educației este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din invatamant. Aceasta testare se va face de 2 ori pe săptămâna, luni și joi sau marți și vineri, in funcție de disponibilitatea testelor.

„Având în vedere interesul public justificat privind testarea elevilor cu teste rapide de salivă, pentru corecta informare a publicului facem următoarele precizări: Testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate. Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi”, anunță Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat.

De asemenea, Ministerul Sănătății este pregătit să acorde sprijin tehnic în privința procesului de testare a elevilor și cadrelor didactice.

„Conducerea Ministerului Educației este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din invatamant. Aceasta testare se va face de două ori pe săptămână, luni și joi sau marți și vineri, în funcție de disponibilitatea testelor. De asemenea, Ministerul Sănătății este pregătit să acorde sprijin tehnic în privința procesului de testare a elevilor și cadrelor didactice”, mai precizează instituția.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

Elevii vor primi testele de salivă săptămână viitoare, dar numai pentru una din cele două testări. 2,4 milioane de teste sunt blocate în depozite, din cauza unei neînțelegeri între furnizor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. În continuare, nu este clar dacă celelalte teste promise până în vacanța de iarnă vor fi repartizate la timp.

CITEȘTE ȘI:

Angajaţii prahoveni nu au şanse să încalce legea. Controale fără oprire

Furt de energie electrică în orașul Breaza, Prahova