Furt de energie electrică în raza comunei Colceag

Furt de energie electrică în raza comunei Colceag! Incidentul a fost descoperit de oamenii legii la șase imobile de pe raza comunei Colceag. Proprietarii acestora sustrăgeau energie electrică prin folosirea de instalaţii clandestine și prin ocolirea echipamentelor de măsurare.

Furt de energie electrică, în raza comunei Colceag

Din verificări a reieșit faptul că, la două dintre locații, proprietarii executau un furt de  energie electrică prin ocolirea aparatului de măsurare a energiei electrice, cu ajutorul unui conductor legat la ieșirea din suguranță astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului.

La alte două imobile s-a constatat sustragerea energiei electrice prin întreruperea NUL-ului din siguranța monopolară montată pe alimentare astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

În cazul unui imobil au fost constatate modificări asupra capacului contor, iar la un alt imobil s-a constatat un furt al energiei electrice cu ajutorul unui conductor care nu asigura continuitatea electrică, astfel intervenindu-se neautorizat asupra contorului, inclusiv prin ruperea sigiliilor aplicate.

În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt energie electrică, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice și ruperea de sigilii.

CITEȘTE ȘI:

Percheziții în Mizil. Sute de kilograme de artificii vândute ilegal