Spitalul Municipal de Urgență Ploiești, finanțat prin Banca Mondială

Spitalul Municipal de Urgență Ploiești se află pe lista de investiții a Băncii Mondiale! Primăria Ploiești va încheia un parteneriat cu Banca Mondială pentru realizarea acestui obiectiv de investiții! Decizia fost luată joi, în cadrul unei ședinșe extraordinare a Consiliului Local Ploiești. Aleșii locali prezenți au votat în unanimitate, 18 voturi PENTRU proiectul de Hotărâre care vizează semnarea unei Scrisori de angajament cu Corporația Financiară Internațională (IFC), divizie a Băncii Mondiale.

spialul municipal de urgență

Consiliul Local Ploiești a votat joi proiectul de Hotărâre care vizează semnarea unei Scrisori de angajament cu Corporația Financiară Internațională (IFC), divizie a Băncii Mondiale.

Spitalul Municipal de Urgență Ploiești, o nouă viziune

Potrivit primarului Andrei Volosevici, municipalitatea are o nouă viziune în ceea ce privește realizarea acestui obiectiv de investiții măreț.

”Este un proiect important la care  nu numai eu, ci cu toții ținem foarte mult. Mi-aș fi dorit ca toți ceilalți consilieri să fie prezenți, pentru că este normal să își expună punctul de vedere. Începem o procedură care are ca finalitate un proiect important pentru Ploiești, Spitalul Municipal de Urgență”, a susținut primarul Andrei Volosevici.

Mariana Câju, consilierul primarului pe probleme de sănătate, a explicat în cadrul ședinței care sunt pașii pentru a implenta proiectul ”Spitalul Municipal de Urgență Ploiești”.

”Este vorba despre un studiu de prefezabilitate pe care îl vom realiza cu IFC, care este divizia Băncii Mondiale. Am obținut acum o săptămână această aprobare. Avem intenția să relocăm cele două spitale. Noul spital de urgență va avea sub același acoperiși atât Spitalul Municipal Ploiești, cât și Spitalul de Pediatrie. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu cei de la Banca Mondială, ne-am propus ca viitoarea unitate medicală să aibă în structură 450 de paturi. În prezent cele două spitale au 406 paturi. Sperăm să obținem această suplimentare de paturi în perioada următoare. Cei de la IFC au analizat situația financiară și gradul de îndatorare al Primăriei Municipiului Ploiești și posibilitatea de finanțare. Au dat această aprobare. Ei își doresc ca în această etapă să stabilească opțiunile de finanțare care vor fi din veniturile propri ale Primăriei Municipiului Ploiești și fonduri europene și să găsească partenerii, adică băncile care vor participa la această finanțare, iar ulterior să studiul de fezabilitate și realizarea proiectării și executării acestui spital ”, a susținut Mariana Câju, consilier al primarului Volosevici pe probleme de sănătate.

Menționăm că, în acest sens, s-au purtat discuții între reprezentanții Municipiului Ploiești și Corporația Financiară Internațională, organizație internațională de renume, care se implică în realizarea unor proiecte majore de investiții, la nivel mondial.

Ca urmare a analizei efectuate și a acceptării, în calitate de partener, a Municipiului Ploiești, Corporația Financiară Internațională a emis Scrisoarea de Angajament, în vederea semnării de către reprezentanții municipiului nostru.

Primul pas în realizarea acestui obiectiv este elaborarea unui studiu preliminar pentru a explora opțiunile de finanțare, construire și mentenanță a unei nou unități spitalicești, printr-un parteneriat public-privat pentru Primăria Municipiului Ploiești.

Ca atare, forul legislativ local a aprobat, astăzi, Scrisoarea de Angajament cu Corporația Financiară Internațională în vederea realizării obiectivului Spital Municipal de Urgență Ploiești”.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Tânăr bătut și tăiat în cetrul Ploieștiului! Agresorii au fost prinși