Prahoveancă sechestrată în casă de tătal ei, de 77 ani

Dosar penal pentru lipsire de libertate, după ce politiștii din Prahova au descoperit o femeie de 42 de ani care era sechestrată în casă de propriul tată, în vârstă de 77 de ani, în comuna Jugureni! Femeia era ținută încuiată într-o încapere, cu gratii la geamuri. Bărbatul a explicat că aceasta suferă de afecțiuni psihice și că a ales s-o încuie pentru că a considerat că nu-și putea purta singură de grijă.

Descinderea a avut loc marţi, în comuna Jugureni. Potrivit poliţiştilor, femeia sechestrata nu prezenta semne de violenţă fizică, dar prezenta o "stare de senilitate".

”La data de 28 decembrie a.c., polițiștii orașului Mizil s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, o femeie, din comuna Jugureni, ar fi ținută încuiată într-o cameră, de către tatăl său.

S-a constituit echipă operativă care, împreună cu reprezentanți ai primăriei, s-au deplasat la imobilul în cauză, iar în prezența bărbatului s-a pătruns în interiorul locuinței, prevăzută cu un grilaj metalic, asigurat cu un lacăt, unde a fost identificată o femeie, în vârstă de 42 de ani.

În urma examinării vizuale, femeia nu prezenta leziuni fizice, având libertate de mișcare în cadrul încăperii, prezentând o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situația în care a fost găsită.

Din discuțiile purtate cu bărbatul a reieșit faptul că fiica sa suferă de afecțiuni psihice, acesta recurgând la acest gest pe motiv că nu își poate purta singură de grijă.

La fața locului s-au prezentat și reprezentanții DGASPC Prahova urmând să fie luate măsurile legale ce se impun.

În cauză s-a luat legătura cu procurorul din cadrul Parchetului de pe langă Judecătoria Mizil care a dispus să se efectueze cercetări față de bărbatul în vârstă de 77 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, a anunțat IPJ Prahova.

Tătăl, reținut pentru 24 ore după ce și-a sechestrat fiica în casă

Ulterior celor întâmplate, Poliția Prahova a anunțat faptul că tatăl femeii a fost reținut pentru 24 ore, iar fiica sa a fost preluată de reprezentanții DGASPC Prahova în vederea integrării într-un centru specializat

”Față de bărbat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Femeia a fost preluată de reprezentanții DGASPC Prahova în vederea integrării într-un centru specializat”, a mai anunțat IPJ Prahova.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Trei accidente în doar câteva minute, în Prahova. O persoană a decedat

sechestrată in casă