500 kilograme de artificii și petarde, confiscate de polițiști în Prahova

500 de kg de artificii și petarde au fost confiscate de polițiștii prahoveni în 24 ore. Acțiunile de control au avut loc pe raza localităților Florești, Bărcănești, Blejoi și Olari.

artificii confiscate

Artificii și petarde confiscate în Florești

Marți, 28 decembrie a.c., în jurul orei 09:20, polițiștii din cadrul Postului de Politie Floreşti au depistat o femeie din comuna Filipeştii de Tîrg în timp ce oferea spre vânzare, pe raza comunei Florești, articole pirotehnice fără a fi autorizată în acest sens. În urma controlului efectuat asupra portbagajului autoturismului au fost 17 cutii cu articole pirotehnice, categoria F2, în cantitate de aproximativ 13 kg.

Femeia în vîrstă de 33 de ani s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”. Artifiicile și petardele au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Artificii și petarde confiscate în  Bărcănești

În aceeași zi, în jurul orei 09:30 în timp ce acționau în vederea identificării persoanelor care comercializează articole pirotehnice fără autorizație, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat pe raza comunei Bărcănești un bărbat în vârstă de 35 de ani, care comercializa articole pirotehnice fără a fi auutorizat. În urma verificarilor efectuate au fost identificate aproximativ 100 de kg de articole pirotehnice, diferite categorii, în valoare totală de 6.600 de lei.

Artificii și petarde confiscate în  Olari

Și pe raza comunei Olari a fost depistat un bărbat în vârstă de 38 de ani care comercializa o cantitate de 120 kg de articole pirotehnice, artificii și petarde, în valoare totală de 7.500 de lei.

Cu ocazia unor alte verificări efectuate pe raza comunei Blejoi, în jurul orei 13:00, în parcarea unui complex comercial de pe raza comunei a fost identificat un alt bărbat care oferea spre vânzare articole pirotehnice pe care le avea depozitate în autoturismul personal. Cu ocazia inventarierii articolelor a fost identificată cantitatea de 30 de kg de articole pirotehnice în valoare de 2.200 de lei.

În toate aceste cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuare fără drept”, toate artificiile și petardele fiind confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Tot marți, în jurul orei 13:30, cu ocazia desfășurării de activități pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la operațiunile cu articole pirotehnice, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat verificări la sediul unei societăți de curierat, dar și la locuința unui bărbat în vârstă de 25 de ani, bănuit ca ar comercializa articole pirotehnice fără a fi autorizat.


Potrivit IJP Prahova, în urma verificărilor efectuate la sediul societății au fost identificate 20 de colete pregătite spre experdiere ce conțineau cantitatea totală de 250 de kg de articole pirotehnice, diferite categorii, în valoare de 14.500 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, articolele în cauză fiind confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Spitalul Municipal de Urgență Ploiești, finanțat prin Banca Mondială