Alcoolul în timpul șofatului, obieci al prahovenilor și anul acesta

Alcoolul în timpul șofatului, un prost obicei al șoferilor prahoveni şi în 2022. Dovadă stau şi ultimele cazuri de şoferi depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

Alcoolul în timpul șofatului, obieci al prahovenilor și anul acesta

Ultimele cazuri au fost descoperite chiar ieri, 2 ianuarie 2022. Primul a fost depistat de oamenii legii în jurul orei 08:00, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe DN 1A, pe raza municipiului Ploiești. Au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani domiciliat în orașul Băicoi.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

În aceeași zi, în jurul orei 16:20, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Sinaia, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu în oraș au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa din direcția Bulevardul Republicii către strada Avram Iancu.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat că alcoolul pur din aerul expirat avea o valoare 0,69 mg/l, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În cauză, bărbatului de 56 de ani, din orașul Sinaia i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

CITEȘTE ȘI:

Avertisment de la Centrul INFOTRAFIC: Vizibilitatea afectată

Locomotivă în flăcări la Brazi! Reacția ministrului Grindeanu