Blocul cu șapte etaje, la mâna ploieștenilor! Va fi demolat sau nu?!

UPDATE

Primăria Municipiului Ploiești lansează un sondaj de opinie: “Sunteți de acord cu demolarea blocului «7 Etaje»?”

Inițiativa are ca scop consultarea opiniei publice cu privire la amenajarea, în zonă, a unei esplanade pietonale, menită să repună în valoare cele trei monumente istorice-simbol ale Ploieștiului: Palatul Culturii, Catedrala “Sf. Ioan Botezătorul” și Halele Centrale, așa cum au fost ele gândite și proiectate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu. Prin repunerea în legătură a acestor monumente, într-un cadru arhitectural și peisagistic unic, Ploieștiul va putea fi adus, din nou, pe harta orașelor atractive din punct de vedere turistic.

 

 Consultarea ploieștenilor este necesară având în vedere construcția bugetului pentru anul 2022. În funcție de votul majorității se vor putea aloca fonduri necesare în bugetul de investiții pe acest an pentru demararea studiului de fezabilitate.  

 

Ploieștenii sunt invitați să-şi exprime opinia participând la acest sondaj pe pagina de Facebook a municipalității https://www.facebook.com/ploiestiprimarie sau pe site-ul www.ploiesti.ro .

 

Până la data de 28 ianuarie 2022 locuitorii orașului vor răspunde la întrebarea: “Sunteți de acord cu demolarea blocului «7 Etaje»?”

ȘTIRE INIȚIALĂ

Blocul cu ”șapte etaje”, demolat sau nu?!  Primăria Ploiești intenționează să demoleze această clădire controversată din centrul municipiului. În acest context, potrivit surselor Ploiești TV, primarul Andrei Volosevici va demara în viitorul apropiat un sontaj  de opinie pentru a afla punctul de vedere al ploieștenilor. 

bloc șapte etaje

De precizat este faptul că blocul cu șapte etaje a fost construit în perioada comunistă cu un singur scop, acela de a eclipsa una dintre clădirile emblematice ale Ploieștiului, Catedralei ”Sfântul Ioan Botezătorul”.

Potrivit acelorași surse, Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului, a convocat marți o întâlnire cu reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor Români, Filiala Prahova, pentru a cere specialiştilor un punct de vedere în legătură cu demolarea blocului ”șapte etaje”. 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Contractul cu Apa Nova, mărul discordiei dintre primarul Volosevici și PNL

Spitalul Municipal de Urgență Ploiești, finanțat prin Banca Mondială