PSD și PNL au decis cine va conduce Prefectura Prahova

PSD Prahova urmează să nominalizeze atât viitorul prefect, cât şi unul dintre cei doi subprefecţi, potrivit negocierilor din interiorul coaliţiei de guvernare. Algoritmul de împărțire a funcțiilor a fost stabilit la nivel central, așa cum au precizat președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, și prim-vicepreședintele PNL Prahova, Roberta Anastase.

psd prefectura

O nouă coaliţie de guvernare însemnă, automat, şi schimbări în conducerile prefecturilor, structurile care reprezintă Guvernul în teritoriu. În Prahova, social-democraţii urmează să facă ambele propuneri, atât pentru postul de prefect al judeţului, cât şi pentru cel vacant de subprefect.

Preşedintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader, a precizat că nu au existat tensiuni la nivelul coaliției pe acest subiect și că social-democraţii vor desemna atât prefectul, cât şi subprefectul judeţului. Astfel, propunerile Partidului Social Democrat, filiala Prahova, sunt Virgil Nanu pentru funcția de prefect, respectiv Emil Drăgănescu pentru funcția de subprefect rămasă vacantă.

”Chiar nu a existat o dispută. Conform înțelegerii de la nivel central, Partidul Social Democrat, la nivelul județului Prahova, are prefect și subprefect. Am insistat pentru acest lucru deoarece ne doream să avem un prefect care să ne reprezinte pe noi, pe cei din PSD. Am trimis la București nominalizările. Sperăm ca în cel mai scurt timp posibil să fie numiți în aceste funcții. I-am nominalizat pe domnul Virgil Nanu pentru funcția de prefect și pe domnul Emil Drăgănescu pentru funcția de subprefect. Se așteaptă avizele necesare pentru a se putea face numirile în cadrul ședinței de Guvern. Am observat mai multe articole în presă, poziţionându-l pe domnul Nanu Virgil ca și propunere a PNL. Nu este cazul, este membru PSD din 2012 și a activat în organizația din care face parte, Câmpina, în organizația Cornu, și bineînțeles în organizația județeană.

Roberta Anastase, prim-vicepreședinte al PNL Prahova, a confirmat faptul că nu au existat tensiuni în ceea ce privește negocierile pentru funcția de prefect și subprefect, iar cel mai probabil una dintre cele două funcții de subprefect va fi ocupată în continuare de Alexandru Vane.

”La nivel central, s-a stabilit algoritmul de împărțire de prefect și subprefect între cele trei partide aflate în coaliția de guvernare. Desemnarea efectivă a persoanelor care vor ocupa aceste funcții cade în responsabilitatea partidului care deține acea funcție, conform algoritmului. în cazul nostru, pentru funcția de prefect, singurul care decide este Partidul Social Democrat”, ne-a declarat Roberta Anastase, prim-vicepreședinte PNL Prahova.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Contractul cu Apa Nova, mărul discordiei dintre primarul Volosevici și PNL

Spitalul Municipal de Urgență Ploiești, finanțat prin Banca Mondială