Poluare Ploiești - 16 stații de monitorizare a calității aerului

Poluare Ploiești| Primăria Ploieşti a anunţat, miercuri, lansarea oficială a platformei de monitorizare a calităţii aerului, în urma instalării unor microstaţii care verifică 12 indicatori, printre care benzen, pulberi în suspensie sau monoxid de carbon.

poluare ploiesti

Poluare Ploiești| Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că informaţiile pot fi accesate în timp real, pe pagina de internet a administraţiei locale, şi pot fi urmărite şi de către autorităţile de mediu competente. Noul sistem cuprinde 16 microstaţii, răspândite în mai multe zone din localitate, în contextul în care reţeaua naţională de monitorizare a calităţii aerului  gestionată de APM include doar 5 staţii pe raza municipiului.

În timpul conferinţei, şeful Serviciului Informatică din Primărie, Mariana Nae, a făcut o demonstraţie rapidă: „Aceste microstaţii conţin senzori care vor monitoriza 12 parametri, inclusiv de temperatură, de umiditate, praf, PM1, PM2,5, PM10, compuşii organici volatili, nivelul de zgomot, hidrogenul sulfurat, unele dintre ele monoxidul de carbon, iar altele benzenul. Va exista un link pe prima pagină a site-ului. Se va afişa harta, cu microstaţiile amplasate pe teritoriul municipiului Ploieşti, iar apoi putem intra pe fiecare microstaţie”.

„Imediat sub hartă există şi o explicaţie pentru ceea ce reprezintă culorile, pentru o uşoară interpretare. Fiecare ploieştean poate să acceseze. În momentul respectiv avem toate toate valorile, pe cei 12 indici, în orice moment. Acest program este tot timpul pus la dispoziţia ploieştenilor. Aceste microstaţii nu fac altceva decât să le permită autorităţilor să aibă o reacţie mai uşoară şi o monitorizare în plus faţă de ce aveau până acum”, a completat Andrei Volosevici.

„Dacă vreţi, am aruncat mănuşa către instituţiile care ar trebui să aibă o reacţie”, a adăugat primarul, amintind de nemulţumirile exprimate de-a lungul timpului cu privire la reacţia instituţiilor de mediu atât în problema legată de poluare, cât şi în cea privind graficul de ridicare a deşeurilor. 

Poluare Ploiești|Sistemul informatic va înregistra și stoca datele, va permite crearea bazei de date analitice, crearea de rapoarte specifice pentru fiecare indicator și/sau cumulat pentru fiecare microstație, în regim continuu. Prezentarea rezultatelor se va realiza tabelar și/sau grafic, urmând ca valorile înregistrate de senzori să fie stocate pentru a se putea genera rapoarte de analiză pentru diferite perioade de timp, în funcție de selecția utilizatorului.

Poluare Ploiești|Microstațiile de monitorizare a calității aerului sunt amplasate la următoarele unități de învățământ: Școala H.M. Berthelot, Liceul Tehnologic de Transporturi Ploiești, Școala Gimnazială Anton Pann, Grădinița cu program normal nr.8, Școala Gimnazială Sf. Vineri, Liceul Tehnologic Energetic Elie Radu, Liceul Tehnologic Anghel Saligny, Școala Gimnazială I.A. Bassarabescu, Grădinița cu program normal Cheița de Aur, Colegiul Național Regina Maria, Școala Gimnazială Ioan Grigorescu, Liceul Tehnologic 1 Mai, Școala Gimnazială nr.19 și Școala Primară Mitică Apostol. De asemenea, microstații de monitorizare a aerului au fost amplasate la sediul Primăriei Municipiului Ploiești, precum și la Cantina Socială.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

 CITEȘTE ȘI:

Blocul cu șapte etaje, demolat sau nu?! Ploieștenii vor decide!

Contractul cu Apa Nova, mărul discordiei în CL Ploiești

Primarul Andrei Volosevici a sesizat ADI Deșeuri: Sunt zone de unde operatorul de salubritate nu a ridicat deșeurile menajere de la Crăciun