Bogdan Toader și Iulian Dumitrescu, la masa negocierilor

Negocierile politice dintre PNL și PSD, care în momentul de față s-au purtat la nivel central, se vor muta la nivel local. Potrivit deputatului Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, se așteaptă numirea viitoarei conduceri a Prefecturii Prahova, urmând ca pe viitor să fie purtate negocire cu reprezentanții PNL din teritoriu legate de posibile alianțe și la nivel local.

bogdan toader și iulian dumitrescu

 Negocieri politice între PSD și PNL și în Prahova! Cel puțin așa susține președintele  Partidului Social Democrat, filiala Prahova, Bogdan Toader. Concret, liderul social democraților prahoveni a precizat că se așteaptă numirea noii conduceri a Prefecturii Prahova, urmând ca pe viitor să se așeze la masa negocierilor alături de reprezentanții PNL din teritoriu, moment din care se va discuta pe tema unor posibile alianțe și la nivel local.

”Se așteaptă aceste numiri de la nivel central, de la nivel guvernamental. Sunt numiri politice deoarece prefectul numai este funcționar public, este numit politic, conform modificărilor care au survenit anul trecu. După aceea vom merge fie în teritoriu, fie la nivel județean pentru ceea ce va însemna negociere politică, cu privire la numirile politice”,  a precizat Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.

Liderul social-democraților prahoveni a ținut să precizeze că nu vor exista negocieri în ceea ce privește funcțiile de conducere de la nivelul deconcentratelor, acolo unde funcționarii publici au câștigat postul în urma unui concurs.

”Lumea presupune că la nivelul deconcentratelor au loc numiri politice. Nu este chiar așa. Unii dintre ei sunt funcționari publici, sunt oameni care au dat concurs pentru posturile pe care le ocupă și, bineînțeles, nu vor intra în această negociere”, a mai punctat Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.

Liderul social-democraților prahoveni a ținut să precizeze și faptul că la masa negocierilor se va discuta și despre posibile alianțe la nivel local, ceea ce ar presupune numiri de noi viceprimari și chiar vicepreședinți ai Consiliului Județean Prahova.

”Deocamdată nu am ajuns atât de departe cu aceste discuții. După cum v-am spus ,așteptam aceste numiri. Vom discuta cu cei de la PNL . Trebuie să înțelegem că este vorba despre o colaborare. Acum nu putem să ne și înfrățim. Este vorba de o colaborare pentru anumite proiecte comune pe care ni le vom propune. Este vorba despre susținere în primul rând pentru aceste noi proiecte, iar după cum ați observat, la nivel central este vorba despre ceea ce ne-am propus prin programul de guvernare. Nu ținem foarte mult să avem aceste funcții, precum vicepreședinte sau viceprimar, mai ales în contextul în care nu știm foarte clar ce presupune această alianță și pe ce perioadă. Noi momentan ne propunem proiecte comune pe care să le susținem”, a conchis Bogdan Toader, președinte PSD Prahova.

Vă reamintim faptul că, în urma negocierilor la nivel central, în Prahova, social-democraţii au făcut ambele propuneri, atât pentru postul de prefect al judeţului, cât şi pentru cel vacant de subprefect.

Astfel, propunerile Partidului Social Democrat, filiala Prahova, sunt Virgil Nanu pentru funcția de prefect, respectiv Emil Drăgănescu pentru funcția de subrefect rămasă vacantă, în timp ce PNL îl va susține în continuare pe actualul subprefect Alexandru Vane.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Botezul cailor a avut loc astăzi la Comarnic, o zi specială pentru cetățeni

Bărbați prinși în flagrant când furau motorină din rezervoarele TIR-urilor