ITM Prahova a efectuat zeci de controale. Amenzi si avertismente acordate

Controale ITM Prahova: zeci de amenzi şi avertimente. Ultima lună din anul trecut a avenit la pachet cu sute de acţiuni de control.

ITM Prahova a efectuat zeci de controale. Amenzi si avertismente acordate

Concret, au fost efectuate 263 acţiuni de control în  domeniul de competenţă. Faptele contravenţionale constatate au fost sancţionate prin aplicarea de avertismente sau, în situaţiile în care faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat sau cu amenzi contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate în luna decembrie 2021 a fost de 212.500 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 169 controale. În urma lor s-au aplicat amenzi în valoare de 129.500 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat 6 persoane care prestau muncă nedeclarată. Au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 90.000 lei.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 94 controale. S-au aplicat 172 avertismente şi amenzi în valoare de 83.000 de lei.

Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 31 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a 2 echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

CITEȘTE ȘI:

Informare meteo legată de ninsori transmisă de către ANM

Moarte suspectă depistată în urmă cu două zile în județul Prahova