Veste proastă pentru ploieștenii care dețin garaje în zona de vest

În ultimele zile, în zona de vest au fost împărțite somații prin care administrația locală le cere celor care au ridicat garaje între gară și Podul Înalt să prezinte documentele în baza cărora au realizat aceste construcții. Potrivit consilierului local Valentin Marcu, președintele Comisiei pentru valorificarea patrimoniului, demersurile au fost inițiate de municipalitate în urma unor sesizări venite de la ploieșteni.

garaje vest

Primăria Ploiești a demarat o campanie de verificare a situației juridice în care se regăsesc repsectivele garaje aflate la periferia orașului, în zona de vest, în vecinătatea căii ferate. În ultimele zile, pe străzile Perșani și Soldat Erou Nicolae Arhip au fost împărțite somații prin care administrația locală le cere celor care au ridicat garaje între gară și Podul Înalt să prezinte documentele în baza cărora au realizat aceste construcții.

Potrivit consilierului local Valentin Marcu, președintele Comisiei pentru valorificarea patrimoniului, demersurile inițiate de municipalitate au început în urma unor sesizări venite de la ploieșteni. Totodată, Valentin Marcu a susținut că aceasta este o primă etapă, în care se dorește identificarea proprietarilor de garaje care dețin documente cu privire la legalitatea construcției. 

”Având în vedere mai multe sesizări venite din partea cetățenilor referitor la anumite construcții ilegale, aspect constatat și de lucrătorii din cadrul Direcției de Urbanism, am analizat în cadrul  Comisiei numărul 2 această situație. Astfel, ca primă etapă, am dispus să solicităm celor care dețin garaje acolo să prezinte toate actele pe care le au referitoare la aceste imobile, și anume dacă au contract de închiriere cu CFR și dacă au autorizație de construire. Vrem să vedem care este regimul juridic al acestor garaje. În momentul în care vom strânge aceste date, vom lua măsurile legale care se impun”, ne-a declarat consilierul local Valentin Marcu, președintele Comisiei numărul 2 pentru valorificarea patrimoniului.

Cei care dețin garaje în zona de vest, , dar nu dețin documente în acest sens,  susțin că ei vor să intre în ilegalitate și că sunt dispuși să plătească chiria pe teren și pe anii anteriori. Ba mai mult, aceștia au precizat că zona era plină de gunoaie și că le este teamă ca, în cazul în care vor fi dărâmate respectivele construcți, să nu se transforme, din nou, într-un punct negru.

”Ne-a întrebat dacă avem autorizație de construcție și ne-a spus să ne ducem la CFR, pentru că este terenul lor, nu este al primăriei, ca să intrăm în legalitate. Eu le-am spus că plătim tot, chiar și din urmă, dacă este nevoie. Dacă o să le dărâme, va ajunge aici ghenă de gunoi, că așa a fost. Am curățat noi”, ne-a declarat proprietarul unui garaj.

 În cazul în care proprietarii garajelor nu se vor prezenta cu documentele solicitate până la data de 12.01.2022, la Primăria municipiului Ploiești, Direcția Generală de Dezvoltare Urbană – Serviciul Verificare și Control, Documentații Publice, cu sediul în Ploiești, Piața Eroilor, nr, 1A, municipalitatea va demara necondiționat procedura de desființare pe cale administrativă a construcțiilor, urmând ca aceștia să suportați contravaloarea lucrărilor de desființare.

Terenurile pe care au fost construite respectivele imobile sunt în patrimoniul atât al SNTFC, cât și al Primăriei Ploiești.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

ITM Prahova a efectuat zeci de controale. Amenzi si avertismente acordate