Falimente în masă în rândul firmelor din România! Află de ce!

Începe un val de falimente în România din cauza facturilor uriașe la curent și gaze. Președintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu a explicat cât de mari sunt problemele cu aceste facturi și câte firme riscă să se închidă.

Falimente în masă în rândul firmelor din România! Află de ce!

"I-am spus și astăzi premierului, în întâlnirea de la Consiliul Național Tripartit că nu mai putem vorbi de un sector sau altul al economiei care să fie afectat, ci de toate sectoarele, de la industrie, la agricultură, de la servicii, la turism. În acest moment, toată economie este afectată și dacă lucrurile nu se mișcă în direcția susținerii economiei în această perioadă consecințele vor fi majore", a declarat Florin Jianu.

Potrivit acestuia, soluțiile oferite de premier nu sunt satisfăcătoare.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

"A vorbit, de exemplu, de reducerea TVA-ului, dar pentru companii reducerea TVA-ului nu are niciun fel de influență. TVA-ul îl colectezi și îl plătești la stat. Sigur, pentru populație are o influență. Noi i-am prezentat o serie de măsuri printre care și realizarea unor programe prin care să poată să devină mici producători de energie pentru autoconsum.

"În egală măsură să ne uităm la ce se întâmplă cu programele care în acest moment zac pe la Ministerul Energiei și măsura care trebuie luată pentru toată lumea e aceea de a plafona sau de a îngheța prețurile", a mai spus Jianu.

Acesta spune că deja sectoare precum industria alimentară sunt profund afectate și se riscă falimente în masă.

Sursă Antena3

CITEȘTE ȘI:

Prahova in cod roșu. Oamenii legii sunt în alertă generală

Ploiești Shopping City lansează SPOT, aplicația care aduce puncte de loialitate și zeci de beneficii pentru clienții centrului comercial