Sălile de operație de la SJU vor fi modernizate. 10 milioane euro, investiții

Sălile de operație de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești vor fi modernizate. Investiții sunt în valoare de10 milioane euro! Anul 2022 se anunța ca fiind unul în care vor fi demarate noi mari investiții în județul Prahova. Vicepreședintele Consiliului Județean a prezentat lista cu proiectele care vor fi demarate în acest an, iar în ea se regăsesc și investiții în sistemul sănătate.

săli de operație


Sălile de operație de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești vor fi modernizate. Consiliul Județean Prahova pregătește un proiect de modernizare a tuturor sălilor de operaţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Valoarea investițiilor este estimată la 10 milioane de euro, mare parte din sumă urmând să fie asigurată printr-o sponsorizare din partea OMV Petrom şi din bugetul propriu.
Vicepreşedintele CJ Prahova, Dumitru Tudone, a estimat că primele săli de operație ar urma să fie modernizate în acest an, iar proiectul va continua şi în 2023.

"Suntem la etapa de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea blocului operator, la toate cele 14 săli de operaţie existente la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Proiectul este estimat la o valoare de aproximativ 10 milioane de euro şi include atât lucrări de modernizare, cât şi achiziţii de aparatură medicală. Fondurile vor fi asigurate dintr-o sponsorizare de la OMV Petrom şi din bugetul propriu. Noi vrem ca anul acesta să finalizăm măcar două dintre sălile de operaţie", ne-a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Dumitru Tudone.


Proiectul de modernizare a sălilor de operaţie se numără printre priorităţile anunţate de conducerea Consiliului Judeţean Prahova pentru anul 2022, alături de finalizarea lucrărilor de extindere, modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe, începute în mandatul trecut, din fonduri europene.

Administraţia judeţeană nu renunţă nici la planurile pentru construirea unui nou spital judeţean, în cadrul unui complex medical mai amplu, în spatele unităţii actuale din nordul Ploieştiului. Primul pas va fi elaborarea studiului de fezabilitate, însă e greu de estimat, având în vedere amploarea şi valoarea unui proiect de acest gen, când am putea vedea şi o începere a lucrărilor.

”Suntem în curs de realizare a studiului de fezabilitate. Vom face tot ce putem să urgentăm acest proiect”, a mai punctat vicepreședintele Dumitru Tudone.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Sală polivalentă, bazin de înot și patinoar la ieșire din Ploiești