Ploieștenii din cartierul Mitică Apostol: Este inacceptabil să mai așteptăm

Dezbaterile din cadrul ședinței Consiliului Local Ploiești de vineri pe tema prelungirii contractului cu Apa Nova pe o perioadă de 10 ani au fost urmărite cu sufletul la gură de către ploieștenii care locuiesc în cartierul Mitică Apostol.

 Asta pentru că societatea îşi asuma, conform propunerii, investiţii de peste 36 de milioane de euro în infrastructura apă-canal, din care peste 13 milioane euro urmau să fie investiți în 2022, în zona respectivă. Faptul că proiectul HCL nu a trecut i-a nemulțumit pe cei din Mitică Apostol, aceștia susținând că nu cred că municipalitatea va găsi altă soluție de ordin financiar pentru a-i racorda și pe ei la sistemul de apă și canalizare. 

mitică apostol

Aflat la 10 kilometri de centru municipiului Ploiești, cartierul Mitică Apostol nu are nici în prezent apă, canalizare și asfalt, în ciuda nenumăratelor promisiuni făcute de cei care s-au perindat la putere.

Ultima fărâmă de speranţă a celor care locuiesc acolo le-a fost spulberată în momentul în care Consiliul Local Ploiești a respins proiectul privind prelungirea contractului cu Apa Nova.

Asta pentru că societatea îşi asuma investiții de peste 13 milioane de euro în acest an, în infrastructură, în cartierul Mitică Apostol, prin extinderea rețelei de apă și de canalizare și construirea unei microstații de epurare.

Pe cei de acolo nu-i interesează luptele politice sau alte aspecte. Știu doar una și bună: sunt ploieșteni, plătesc taxe, aşa că au drepturi egale cu ceilalți locuitori ai Ploieștiului.

Irina Selaru, vicepreședinte al Asociației ”Cartierul Mitică Apostol”, nu mai acceptă alte amânări, susținând că problemele cartierului trebuie rezolvate anul acesta, nu în alți ani.

”Problema pentru noi este faptul că se amână. În cartier, lumea așteaptă aceste utilități de ani de zile. Dacă s-ar fi făcut de Apa Nova, s-ar fi făcut anul acesta. Dacă lăsăm să găsească reprezentanții Consiliului Local Ploiești surse de finanțare, asta ar presupune că investiția poate să se întindă ani și ani. Pentru noi este inacceptabil să mai așteptăm. Nu putem să mai așteptăm alte căutări de surse de finanțare, alte licitații, alte cine mai știe ce proceduri. Amânări  peste amânări, în condițiile în care noi bem apă probabil nepotabilă din fântâni și foraje de mică adâncime. Noi nu avem canalizări, nu avem asfalt. Trăim în condiții de secolul trecut, la marginea Ploieștiului, între Ploiești și București, și nu mai putem să așteptăm. Am așteptat discuții, am așteptat negocieri. Nu am comentat pe durata negocierilor, că am zis că așa e corect, să lăsăm să se desfășoare lucrurile în liniște. Am tras nădejde că le poate face Apa Nova. Nu le poate face Apa Nova, să le facă Primăria Ploiești, dar să le facă acum”, ne-a declarat Irina Selaru, vicepreședinte al Asociației ”Cartierul Mitică Apostol”.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

Un lucru este cert în această perioadă, consilierii PNL resping proiectul de Hotărâre susținut de primarul Andrei Volosevici deoarece acesta are rapoarte negative din partea direcțiilor de specialitate din cadrul Primărie și au anunțat că se va forma o nouă comisie care va negocia cu Apa Nova.

De altfel, viceprimarul Daniel Nicodim, a anunțat că liberalii vor identifica soluții pentru a realiza acea ministație de epurare și că vor identifica surse bugetare și externe bugetului municipiului pentru rezolvarea problemelor acelor cetățeni.

CITEȘTE ȘI:

Achiziţie importanta făcută de către toate cimitirele din Ploiești