Percheziții în Mimiu și Mihai Bravu! Bilanțul raziilor

Percheziții de amploare în Ploiești! IJP Prahova a prezentat, marți, bilanțul raziilor derulate de dimineață, în cartierele Mimiu și Mihai Bravu din Ploiești, acțiuni care au inclus și percheziții în cadrul unor dosare penale.

percheziții mimiu și mihai bravu

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și ai Poliției Municipiului Ploiești, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au pus în executare 9 mandate de percheziție domiciliară, în vederea documentării activității infracționale a mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, furt calificat, furt de energie electrică, cât și infracțiuni la regimul rutier.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, dar și obiecte folosite în activitatea infracțională.

În plus, în cadrul raziei, polițiștii au acționat în filtre rutiere, verificând peste 35 de autovehicule, fiind legitimate 60 de persoane. Astfel, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, conform OUG nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată.  Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploiești.

Percheziții Ploiești - Anchetați pentru de înșelăciune, furt de energie electrică și infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiul Ploiești, la locuințele a două persoane bănuite de înșelăciune, furt de energie electrică și infracțiuni la regimul rutier.

Doi bărbați au fost conduși la sediul unității de poliție, pentru audieri.

 Din cercetări a reieșit că, în cursul anului trecut, unul dintre bărbați ar fi săvârșit mai multe fapte de înșelăciune, solicitând unor persoane diferite mărfuri sau efectuarea unor servicii, fără a achita contravaloarea acestora. Totodată, a reieșit că bărbatul ar fi fost racordat la rețeaua de energie electrică în mod ilegal, informează IJP Prahova cu privire la o cauză cu prejudiciu estimat 55.000 de lei.

 Față de celălalt bărbat, se efectuează cercetări în vederea documentării activității infracționale privind săvârșirea a două infracțiuni la regimul rutier, conducere a unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, mai menționează sursa citată.

Trei bărbați cercetați pentru furt, depistați în timpul perchezițiilor de marți

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au efectuat 6 percheziții domiciliare, în municipiul Ploiești, la trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 42 de ani, au fost conduși la sediul unității de poliție, în vederea audierii. Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2021- ianuarie 2022, cele trei persoane ar fi sustras, din 9 societăți comerciale, mai multe bunuri, precum țigări, băuturi alcoolice, dar și produse alimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 23.000 de lei.

 Persoană urmărită, depistată în timpul descinderilor

Totodată, polițiștii au depistat o persoană urmărită, care se sustrăgea măsurii arestării preventive, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

 Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Mărgineni, din județul Dâmbovița.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Bazin de înot în Parcul Municipal Vest, pe lista-sinteză a CNI