Primarul Andrei Volosevici, achitat definitiv de ICCJ

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a fost achitat în dosarul DNA privind finanţarea de la buget a clubului Petrolul Ploieşti în mandatul 2008-2012. Decizia, pronunţată joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este definitivă. În acelaşi dosar a fost achitată şi Simona Albu, fostul şef al Serviciului Juridic, actualmente administratorul public al Ploieştiului.

andrei volosevici

ICCJ a respins ca nefondate apelurile înaintate de DNA Ploieşti şi de Primărie, practic menţinând decizia de achitare a celor doi care fusese pronunţată şi de instanţa de fond.

Primarul Volosevici a publicat pe pagina oficială de Facebook un mesaj scurt, de uşurare, venit după un proces de aproape şase ani: "După aproape șase ani, având respect și totală încredere în justiție, am fost achitat definitiv!!!

Andrei Volosevici, Simona Albu şi Magdalena Mazâlu, fostul secretar al municipiului, între timp decedată, fuseseră trimişi în judecată în 2016, într-un dosar în care procurorii DNA Ploieşti reclamau încălcarea legii în cadrul procedurilor de asociere dintre administraţia locală şi clubul de fotbal Petrolul Ploieşti. La momentul respectiv, anchetatorii calculaseră un prejudiciu de peste 32 de milioane de lei, incluzând sumele virate de la bugetul local către echipă, dar şi contravaloarea utilităţilor la stadion şi a unor chirii, raportate la un tarif aprobat ulterior, aceştia invocând că stadionul "Ilie Oană" ar fi fost pus la dispoziţia clubului cu încălcarea prevederilor legale. Apariţia dosarului penal, cu puţin timp înaintea alegerilor locale din 2016, a făcut ca PNL să-l desemneze candidat la Primăria Ploieşti pe Adrian Dobre la scrutinul respectiv.

În decembrie 2019, inculpaţii au fost achitaţi de către Curtea de Apel Ploieşti. DNA a intentat apel, imediat după sentinţă, iar Primăria condusă de Adrian Dobre a decis, în ultima zi a anului, să facă acelaşi lucru, din calitatea de parte vătămată.

Sentinţa pronunţată joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul primarului Ploieştiului este definitivă. Ea vine după ce, în decembrie 2019, şi Curtea de Apel Ploieşti decisese achitarea lui Andrei Volosevici şi a Simonei Albu.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Primăria Municipiului Ploiești caută rezolvarea problemelor TCE