Casa Căsătoriilor, din nou în atenția conducerii Primăriei Ploiești

Casa Căsătoriilor, din nou în atenția conducerii Primăriei Ploiești! La mai bine de un deceniu de la retrocedare, Primăria Ploieşti plănuieşte să încerce din nou achiziţia fostei Case a Căsătoriilor. Primarul Andrei Volosevici a anunţat că speră, cu ajutorul unei sponsorizări, să facă o expertiză tehnică a clădirii, urmată de punerea în dezbatere publică a posibilității de achiziționare a acesteia.

casa căsătoriilor

Una dintre clădirile emblematice ale Ploieştiului, cunoscută de ploieșteni drept „Casa Căsătoriilor” reintră în atenția municipalității.
Construită în jurul anului 1850 de către memorabilul primar al Ploieştiului, ctitor al Bulevardului, Radu Stanian, care a locuit aici, a devenit în prezent o adevărată ruină.


Acesta este și motivul pentru care primarul Andrei Volosevici anunță că va încerca, din nou, ca acest imobil de o importanță majoră pentru Ploiești să fie achiziționat de municipalitate.

În acest context, edilul-șef al orașului speră, cu ajutorul unei sponsorizări, să facă o expertiză tehnică a clădirii, după care își dorește să pună în dezbatere publică posibilitatea achiziționării acestui imobil.

”Clădirea cunoscută de toți ploieștenii drept Casa Căsătoriilor este în continuare în atenția noastră. Va fi o dezbatere publică pe tema asta, dar va fi o dezbatere publică după ce, dintr-o sponsorizare, vom găsi varianta de lucru, în contextul în care ne permite și proprietarul, să facem o expertiză tehnică pentru a ști exact dacă o luăm, cât ne costă și cât mai trebuie să investim în reabilitare. În cunoştinţă de cauză voi prezenta situația atât domnilor consilieri, care au ultima decizie, cât și, așa cum procedez, în dezbatere publică. Ploieștenii vor decide în ce măsură vom merge spre zona respectivă, de a achiziționa respectivul imobil”, a declarat primarul Andrei Volosevici.
În cazul în care se va ajunge la o decizie, iar clădirea va reintra în patrimoniul municipalității, primarul Volosevici susține ideea ca acolo să fie mutată, din nou, Casa Căsătoriilor.


”Este un simbol. Mergi prin diverse case și vezi că toată lumea are poze de pe acolo. Acest imobil chiar este un simbol al orașului, nu putem nega lucrul acesta. Contează foarte mult și cât ne costă să o punem pe picioare pentru că este o problemă foarte mare legată de structura de rezistență, din informația mea. Cu toate acestea, trebuie discutat. Așa cum v-am spus nu vom implica bugetul local și vom găsi o sponsorizare pentru ca un inginer în construcții să ne spună cam care e varianta, în contextul în care acolo ne permite accesul proprietarul, iar pe urmă vom vedea care este formula să o achiziționăm”, a mai precizat primarul Andrei Volosevici.

Clădirea a fost naţionalizată în anii ’50 şi a funcţionat între anii 1955 și 2008 drept Casă a Căsătoriilor, ultimul an fiind acela în care imobilul a fost retrocedat. Autorităţile ploieştene au făcut o ofertă, la acel moment, refuzată de proprietar. Consiliul Judeţean a făcut o ofertă, mai târziu, în 2016, după valoarea dată de un evaluator, însă proprietarul a refuzat, preferând să lase clădirea în paragină, în continuare, în speranţa obţinerii unui câştig mai mare.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Șofer beat și fără permis implicat într-un accident rutier din Ploiești