Prefectul Virgiliu Nanu: Am început un mandat care nu este foarte ușor

 Probleme la nivelul centrelor de testare din județul Prahova. Doar 85 de cabine medicale au fost de acord să se implice în programul de testare COVID lansat de Ministerul Sănătății. Asta în condițiile în care la nivelul județului sunt aproximativ 350 de medici de familie. Anunțul a fost făcut de prefectul Virgiliu Nanu în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD Ploiești.

virgiliu nanu

Prefectul Virgil Nanu a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD Ploiești, faptul că, din nefericire, medicii de familie nu se înghesuie în a lua parte în cadrul programului naţional de testare a persoanelor care prezintă simptome de COVID-19. Doar 85 de cabinete medicale au fost de acord să testeze gratuit prahovenii în contextual în care sunt aproximativ 350 de medici de familie.

” Am început un mandat care nu este foarte ușor. După cum știți, am preluat deschiderea acestor centre de evaluare. La nivelul județului Prahova sunt zece centre, dintre care până în prezent au fost deschise opt. Avem o problemă cu centrele de testare, centre care sunt de fapt la medicii de familie. Aici avem 85 de medici care fac aceste testări gratuite”, a precizat prefectul Virgiliu Nanu.

Totodată, reprezentantul guvernului în teritoriu a făcut un apel către părinţi pentru a încuraja testarea copiilor, ca metodă esenţială de a preveni răspândirea infectărilor COVID în unităţile de învăţământ. El a recunoscut că va fi nevoie de foarte multă putere de convingere nu numai în relaţia cu părinţii, ci şi în dialogul cu medicii de familie.

„Am primit la unitatea de la Mizil 10 milioane de teste, ele au fost distribuite către fiecare şcoală. La ora actuală, avem o singură unitate care a trecut în mediul online, în municipiul Ploieşti. Sperăm într-o testare masivă, sperăm să identificăm cât mai multe dintre cazuri şi să eradicăm această pandemie cât mai repede posibil. În funcţie de cum va evolua vom încerca să găsim cele mai bune soluţii”, a mai declarat prefectul Virgiliu Nanu, într-o conferinţă de presă organizată miercuri la sediul PSD Ploieşti.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

„Vă daţi seama că nu putem să-i obligăm. Încercăm, prin medicii de familie, să-i convingem să îi testeze, pentru că este bine, vorbim despre relaţia dintre medic şi părinte, încercăm şi la nivel de medici de familie să găsim cât mai mulţi care să facă testări, pe lângă cele obligatorii. Deci prin comunicare. Noi am avut deja o întâlnire de lucru pe tema asta, încercăm să atragem cât mai multe cabinete de medici de familie. Sunt probleme legate de fluxurile de intrare şi ieşire, au şi ei dreptate, dar încercăm să găsim soluţii, încercăm să mergem şi în zona autorităţilor locale, să identificăm spaţii astfel încât ei să poată asigura aceste fluxuri. Unii îşi doresc, dar nu au condiţii, alţii într-adevăr refuză, cu preşedintele de la CAS am convenit să identificăm aceşti medici. Trebuie să existe o comunicare între medici, centre de evaluare şi pacienţi. Fără ea nu vom reuşi. Au fost reclamaţii că medicul de familie nu răspunde la telefon sau nu lucrează sâmbăta şi duminica, încercăm să identificăm acei medici, iar eu mi-am propus să stau de vorbă cu fiecare în parte”, a completat prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu.

CITEȘTE ȘI:

Bogdan Toader, despre negocierile dintre PSD și PNL în Prahova