Soluția primarului Volosevici pentru locatarii din Blocul 7 Etaje

Sondajul de opinie lansat de Primăria Ploieşti cu privire la situaţia blocului 7 Etaje, din zona centrală a municipiului, s-a încheiat cu un rezultat covârşitor în favoarea propunerii de demolare. După încheierea lui, primarul Volosevici a anunţat că ia în calcul varianta unei exproprieri, cu posibilitatea relocării locatarilor care doresc într-un bloc care ar urma să fie construit pe strada Verii.

bloc 7 etaje

Sondajul de opinie în care ploieştenii erau întrebaţi dacă sunt sau nu de acord cu propunerea de demolare a blocului 7 etaje s-a încheiat zilele trecute, după ce au fost exprimate 5.791 de voturi. Au fost 4.129 de voturi pentru demolare, însemnând 71,30% din total, şi 1.662 de voturi împotrivă, reprezentând 28,70%.

Primarul Andrei Volosevici, iniţiatorul propunerii, a anunţat, după finalizarea chestionarului, că ia în calcul relocarea locatarilor într-un bloc care ar urma să fie construit tot în zona centrală a municipiului, avansând varianta străzii Verii. Aceasta se află aproape de intersecţia străzilor Gheorghe Grigore Cantacuzino şi Traian, în vecinătatea sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

"Nu ne vom bate joc de proprietarii de acolo, îi asigur public. Una dintre variante este să mergem pe o expropriere şi pe construirea unui bloc nou, ceea ce le creează şi un avantaj. Există un teren viran pe strada Verii unde putem să facem lucrul acesta. Este tot în centru. Nu am întrebat anterior – a fost o întreagă discuţie în spaţiul public – pentru că am preferat să mă duc la oricare proprietar de la 7 Etaje să-i spun «s-a decis chestiunea asta şi logica este următoarea: dumneavoastră puteţi să vă mutaţi în zona asta sau veţi fi despăgubit», cu tot respectul pentru Constituţie şi cu respectarea dreptului de proprietate. Mi s-a părut normal ca înainte să propun un studiu de oportunitate, care înseamnă bani publici, să văd care este opinia ploieştenilor, după care să găsim formula ca nimeni să nu fie dezamăgit şi să nu încălcăm dreptul de proprietate", a anunțat primarul Andrei Volosevici în timpul ședinței ordinare a Consiliului Local Ploiești.

Andrei Volosevici a amintit că ideea de demolare vine în contextul în care blocul a fost construit în perioada comunistă cu intenţia clară de mascare a Catedralei "Sf. Ioan", iar cea mai recentă expertiză tehnică a arătat că este cu risc seismic. Planurile administraţiei locale, mai departe, vizează amenajarea unei esplanade pietonale menite să repună în valoare cele trei monumente istorice-simbol din acea zonă, Palatul Culturii, Catedrala “Sf. Ioan” și Halele Centrale, proiectate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Gunoaie în locul copacilor! Scandal pe tema extinderii stației TMB