Percheziții de amploare în Prahova. Sunt vizațiinterlopi cunoscuți

Mai multe razii și 12 percheziții au avut loc, miercuri dimineață, în Ploiești și Păulești. Surse citate de ziare.com au dezvăluit că acțiunea ar viza interlopi care au legături cu rețele infracționale din Capitală. Potrivit ziare.com, printre cei vizați sunt Nicolae Gălățeanu zis Rașpa și Marcel Dobre zis Marcel Spoitoru. Cei doi ar avea legături cu clanul Ștoacă.

percheziții

Percheziții la interlopi cunoscuți din Ploiești. Interlopul Raşpa a fost arestat, în vara anului trecut, după ce şi-a uitat borseta într-un mall din Bucureşti. Polițiștii au descoperit în ea o armă letală și muniție.

 ”În data de 22 iunie 2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Politie a Municipiului București - Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au reținut un bărbat de 36 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în modalitatea deținerii și portului fără drept a unei arme letale.

În fapt, în ziua de 22.06.2021, în jurul orei 16.00, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a fost sesizat prin sistemul 112 de către un angajat din cadrul unui complex comercial cu privire la faptul că într-o cabina de proba a fost găsită o geantă în care se afla un pistol.

Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat că arma este una de tip letal, un pistol cu glonț, iar în aceeași geantă se afla și un încărcător cu 8 cartușe”, a transmis Poliția Capitalei la momentul respectiv.

“În cadrul activităților desfășurate în această dimineață, polițiștii Secției nr.2 de poliție Ploiești din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au pus în executare 12 mandate de percheziție domiciliară, în vederea documentării activității infracționale a mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, tâlhărie calificată și favorizarea infractorului. 7 persoane au fost conduse la sediul unității, în vederea audierii.

Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 6 ianuarie a.c., în urma unui conflict de pe o stradă din municipiul Ploiești, între mai multe persoane, un bărbat, de 46 de ani, ar fi fost agresat fizic de alți patru bărbați și ar fi fost deposedat, prin violență, de o geantă, pe care o avea asupra sa.

Șapte bărbați, cu vârstele cuprinse între 17 și 55 de ani, au fost conduși la sediul unității de poliție, în vederea audierii.

În urma celor 12 percheziții, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, un pistol neletal, cinci cuțite, trei săbii, un baston electroșoc și alte obiecte folosite la activitatea infracțională.

În cadrul raziei, polițiștii au acționat în filtre rutiere, verificând astfel peste 80 de autovehicule, fiind legitimate și 96 de persoane.

În cadrul activităților, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de aproximativ 3.900 de lei.

Totodată, au fost reținute două permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești”, a anunțat IJP Prahova.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Crimă în Prahova! Femeie găsită moartă în apropierea casei sale