Rămâne Ploieștiul fără apă caldă din aprilie?! Reacția autorităților

Conducerea Primăriei Ploiești a susţinut joi o declaraţie de presă în care şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la stadiul în care se află licitaţia demarată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova pentru desemnarea unui nou operator.

Reacția primarului municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, şi  a celor doi viceprimari, Magdalena Trofin şi Daniel Nicodim,  vine în contextul în care contractul cu Veolia Energie expiră la 31 martie, iar licitaţia pentru desemnarea unui nou operator e departe de a fi gata. Asociaţia de Dezvoltare, din care fac parte Primăria şi Consiliul Judeţean, trebuie să găsească o soluţie astfel încât să nu-i lase fără apă caldă de la 1 aprilie pe ploieştenii racordaţi la sistemul centralizat.

ploiestiul fara apă caldă

Conducerea Primăriei Ploiești a susţinut joi o declaraţie de presă în care şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la ritmul în care s-au mişcat lucrurile în ceea ce privește licitaţia demarată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova pentru desemnarea unui nou operator. 

În acest context, primarul Andrei Volosevici și cei doi viceprimari Magdalena Trofin și Daniel Nicodim, care de altfel reprezintă Ploieştiul în AGA la ADI Termo Prahova, au anunţat că vor convoca o şedinţă pentru luni şi cer "măsuri rapide" din partea conducerii Asociației. Reacția autorităților locale vine în contextul în care contractul cu Veolia Energie expiră la 31 martie. De altfel, licitația  pentru desemnarea unui nou operator este greu de crezut că va fi finalizată la timp.  Drept urmare, ADI Termo Prahova trebuie să găsească  o soluţie  pentru ca ploieștenii să beneficieze de apă caldă de la 1 aprilie.

”Nu este un meci cu Consiliul Județean sau altceva. Ba din contră. Trebuie să mergem umăr la umăr, mult mai serios și mult mai rapid, motiv pentru care, împreună cu cei doi viceprimari, noi trei făcând parte din AGA de la ADI Termie și în baza prerogativelor pe care le avem create prin statut, adică o treime poate convoca o ședință de urgență AGA, am decis să convocăm ședința pentru luni după-amiază la ora 16.00. Trebuie să avem minim cinci zile. Asta spune statutul, asta facem. Logica este de a intra într-o altă viteză, exprimându-ne de-a lungul timpului grija pentru ce înseamnă licitația pe termie. Mai pe românește să putem să asigurăm agent termic, fie că vorbim de sezonul de încălzire, fie că vorbim de apa caldă. Din iunie am tot solicitat și ne-am manifestat îngrijorarea că trebuie să intrăm în viteză, să facem mai repede statutul, să fie înscris ADI Termo Prahova, să începem procedurile. Trebuie să discutăm foarte rapid, iar nicio zi nu trebuie ratată pentru a pune la punct și a rezolva odată pentru totdeauna această problemă. Este inacceptabil să nu avem și o zi apă caldă în oraș”, a susținut primarul Andrei Volosevici.

Reacția conducerii Primăriei vine în contextul în care contractul cu Veolia Energie expiră la 31 martie, iar licitaţia pentru desemnarea unui nou operator e departe de a fi gata. Asociaţia de Dezvoltare, din care fac parte Primăria şi Consiliul Judeţean, trebuie să găsească o soluţie, încât să nu-i lase fără apă caldă de la 1 aprilie pe ploieştenii racordaţi la sistemul centralizat.

Reamintim faptul că Asociaţia de Dezvoltare a fost creată pentru a reprezenta cele două instituţii care sunt coproprietarele sistemului de alimentare cu apă caldă şi agent termic din Ploieşti, în condiţiile în care Consiliul Judeţean deţine centrala termică de la Brazi şi reţeaua primară de transport, iar Primăria deţine reţeaua de distribuţie. Graba de acum vine în contextul în care actualul operator, Veolia Energie, a anunţat ferm că din 31 martie 2022 renunţă la contract. Licitaţia a fost lansată, însă este cât se poate de clar că n-are cum să fie finalizată mai devreme de luna mai, iar chiar şi acel termen poate fi destul de optimist şi poate suferi amânări, pe fondul unor eventuale contestaţii sau pur şi simplu al complexităţii extrem de mari a unei proceduri de acest gen.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

Declarațiile celor trei reprezentanți ai Primăriei Ploiești pot fi urmărite în materialul video de mai jos:

CITEȘTE ȘI:

Sprijin în Parlament pentru viitorul Spital Municipal de Urgență