Poluare Ploiești| Depăşiri ale concentraţiilor de hidrogen sulfurat

Poluare Ploiești|Miercuri dimineaţă, în multe zone din Ploieşti s-a resimţit un miros urât puternic, în urma căruia numeroase persoane au transmis sesizări către Primăria sau autorităţile de mediu. Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova a descoperit, miercuri, depăşiri ale valorilor medii de scurtă durată pentru hidrogen sulfurat în zonele din vecinătatea rafinăriilor Petrobrazi şi Vega, dar susţine că nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor maxime admise conform legislaţiei.

poluare ploiești

Poluare Ploiești|  Miercuri dimineaţă, în multe zone din Ploieşti s-a resimţit un miros urât puternic, în urma căruia numeroase persoane au transmis sesizări către Primăria sau autorităţile de mediu. În urma verificărilor, Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova a descoperit, miercuri, depăşiri ale valorilor medii de scurtă durată pentru hidrogen sulfurat în zonele din vecinătatea rafinăriilor Petrobrazi şi Vega, dar susţine că nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor maxime admise conform legislaţiei.

 "La ora 05:30, în laboratorul mobil deţinut de către APM Prahova, amplasat în localitatea Bărcăneşti, a fost înregistrată o depăşire pentru indicatorul hidrogen sulfurat (H2S) în conformitate cu STAS 12574/87 - Aer din zonele protejate, Condiţii de calitate (valoare medie de scurtă durată). Începând cu ora 07:00 s-au înregistrat depăşiri pentru indicatorul hidrogen sulfurat (H2S) în staţia automată de monitorizare a calităţii aerului care aparţine operatorului economic SC OMV Petrom SA - Rafinăria Petrobrazi (Cartier Mitică Apostol), iar la ora 08:30 au fost înregistrate depăşiri ale aceluiaşi indicator în ambele staţii automate ale operatorului economic SC Rompetrol Rafinare SA - Rafinăria Vega Ploieşti (ATM Construct şi Ţânţăreni) în conformitate cu STAS 12574/87 - Aer din zonele protejate, Condiţii de calitate (valori medii de scurtă durată)", a anunţat APM Prahova, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

 ”În staţiile automate de monitorizare continuă a calităţii aerului, care fac parte din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului, nu au fost înregistrate depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorii monitorizaţi în conformitate cu Legea 104/2011-privind calitatea aerului înconjurător. APM Prahova s-a deplasat în zonele de vest şi nord ale Municipiului Ploieşti şi a monitorizat calitatea aerului cu analizorul portabil multiparametru Gasmet DX 4030. Nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită/concentraţiilor maxime admise pentru indicatorii monitorizaţi în conformitate cu legislaţia în vigoare", se mai arată în comunicatul semnat de directorul executiv al APM Prahova, Florin Diaconu.

Poluare Ploiești| În perioada menţionată, conform datelor furnizate de către Agenţia Naţională de Meteorologie, direcţia predominantă a vântului a fost spre Sud.

Poluare Ploiești| Miercuri dimineaţă, în multe zone din Ploieşti s-a resimţit un miros urât puternic, în urma căruia numeroase persoane au transmis sesizări către Primăria sau autorităţile de mediu. La rândul său, Primăria Ploieşti a anunţat că a transmis o sesizare către Garda de Mediu şi Prefectură, anexând şi datele înregistrate cu ajutorul reţelei de microstaţii de monitorizare a calităţii aerului instalate recent în municipiu. În replică, Garda de Mediu a anunţat demararea unor controale la rafinăriile din Ploieşti.

Poluare Ploiești| În stare pură, hidrogenul sulfurat este un gaz incolor, inflamabil, cu miros puternic, înţepător, potrivit publicaţiilor de specialitate, care amintesc că acesta este şi extrem de toxic. Expunerea la hidrogen sulfurat poate afecta în mai multe feluri organismul, cea mai importantă reacţie adversă fiind cea asupra sângelui, unde poate duce la blocarea transportului de oxigen.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Prahova, pregătită să primească refugiații din Ucraina