România trimite echipamente militare și muniție în Ucraina

România anunță că va sprijini Ucraina și trimite o nouă tranșă de ajutoare, cu o valoare de 3 milioane de euro. Atoritățile române au anunțat că trimit combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente.

ucraina

România anunță că va sprijini Ucraina și trimite o nouă tranșă de ajutoare, cu o valoare de 3 milioane de euro. Atoritățile române au anunțat că trimit combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru, în timpul ședinței grupului pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Prima tranșă de ajutoare trimisă de țara noastră a ajuns deja în statul vecin. Autoritățile române au anunțat că trimit combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente.

Totodată, țara noastră și-a anunțat disponibilitatea de a prelua răniți ucrainieni în unități medicale din rețeaua militară și civilă. Societătea civilă românească, agenții economici, și alte categorii de voluntari români au oferit sprijin pe platforma special lansată. Au fost strânse1.269 de oferte, constând în alimente, apă, medicamente, cazare, transport și alte forme de sprijin.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Campanie de colectă de ajutoare pentru refugiații din Ucraina!