Împreună pentru comunități eco-sociale

Împreună pentru comunități eco-sociale

Împreună pentru comunități eco-sociale

Patru școli din județul Prahova au participat la proiectul „Împreună pentru comunități eco-sociale”

Școala Gimnazială Brazi, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” din Bărcănești, Școala Gimnazială Strejnicu și Școala Gimnazială Tinosu au participat, între 11 și 12 aprilie, la proiectul „Împreună pentru comunități eco-sociale” prin care elevii de clasele a VI-a și a VII-a au învățat cum să salveze planeta reciclând și reutilizând corect deșeurile pe care nu le mai folosesc.  

Proiectul este implementat de Ateliere Fără Frontiere cu sprijinul OMV Petrom în patru localități din județul Prahova: Brazii de Sus, Bărcănești, Tîrgșoru Vechi și Tinosu.

Fiecare dintre cele patru întâlniri s-a desfășurat sub forma unui dialog prin care membrii echipei Ateliere Fără Frontiere și elevii de gimnaziu au discutat despre cum reciclăm corect, despre ce se întâmplă cu obiectele pe care nu le putem recicla și cum pot fi acestea transformate în produse noi.

Discuția s-a bazat pe modelul de economie circulară folosit de asociația Ateliere Fără Frontiere în cei 14 ani de activitate, elevii având astfel ocazia să desfacă singuri un calculator recondiționat și să afle cum poate fi acesta reparat în loc să fie aruncat.

Mai mult, la finalul activității, fiecare elev a primit un penar remesh creat din bannere PVC fără posibilitate de reciclare, care altfel ar fi ajuns să fie ars sau aruncat. Astfel, organizatorii proiectului le-au oferit copiilor un model de bună practică prietenoasă cu mediul, pe care să-l poarte cu ei în fiecare zi la școală.

„Împreună pentru comunități eco-sociale” este un proiect prin care OMV Petrom și Ateliere Fără Frontiere vor să crească implicarea comunităților „Împreună pentru comunități eco-sociale” este un proiect prin care OMV Petrom și Ateliere Fără Frontiere vor să crească implicarea comunităților.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Oamenii legii, din nou în acţiune. Vin trei zile de foc/ VIDEO

Turiști inconștienți în Bușteni! Intervenții nenumărate în cadrul salvamontiștilor

Sursă Comunicat de Presă al asociației Ateliere Fără Frontiere