Care sunt dezvăluirile unui consilier local legate de incidentul Halelor Centrale

Care sunt dezvăluirile unui consilier local legate de incidentul Halelor Centrale.

Care sunt dezvăluirile unui consilier local legate de incidentul Halelor Centrale

Alexandru Ştefan, consilierul municipal al Partidului Prahova în Acţiune, avertizează că Halele Centrale ar putea ascunde în continuare pericole după incendiul izbucnit de Paşte, reclamând că în urma evenimentului s-a făcut doar o igienizare rapidă. Totodată, acesta a reclamat că „nu s-a schimbat nimic fundamental” şi că nu a existat o expertiză cu privire la situaţia instalaţiei electrice şi cea a acoperişului, afectat de incendiu.

Într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul Prahova în Acţiune, cei doi consilieri locali din Ploieşti, Alexandru Ştefan a vorbit printre altele, despre urmările incendiului de la Halele Centrale. Acesta a reclamat că „nu s-a schimbat nimic fundamental” şi că nu a existat o expertiză cu privire la situaţia instalaţiei electrice şi cea a acoperişului, afectat de incendiu.

„Este revoltător că un monument istoric de clasa A, nu mai avem nicio hală de acest gen în România, nu avea nici măcar detectoare de fum. Am auzit în spaţiul public declaraţii conform cărora există o asigurare. Am vorbit şi eu cu nişte asiguratori şi vă pun o întrebare: Dacă maşina nu are ITP, asiguratorul te mai despăgubeşte? Dacă noi nu am făcut diligenţele necesare pentru securitatea la incendiu? Nu ştiu, vom afla… În al doilea rând, eu am o altă atitudine faţă de consilierii locali care au considerat de bun augur redeschiderea rapidă a Halelor Centrale. Din punctul meu de vedere, nu s-a schimbat nimic fundamental faţă de duminică, pericolul izbucnirii unui incendiu este identic. Am avut doar noroc că acest incendiu a fost produs într-o zi când Halele erau închise. Nu a existat, din câte ştiu, o expertiză foarte clară făcută asupra instalaţiei electrice, firele atârnă în continuare peste tot. Mai mult, nu cred că a existat un control asupra situaţiei alimentare, pentru că, evident, în decursul incendiului, unu, s-a schimbat microclimatul, deci clar alimentele perisabile depozitate în Halele Centrale au suferit anumite deteriorări, doi, a fost întreruptă energia electrică. A fost întreruptă, din câte ştiu, toată noaptea. Am o relaţie strânsă cu mulţi comercianţi din Hale, foarte mulţi dintre ei au făcut din proprie iniţiativă un proces-verbal de eliminare a unor produse pe care ei le-au considerat deteriorate, în speranţa că vor fi despăgubiţi”, a declarat consilierul Alexandru Ştefan, în timpul conferinţei de joi.
„Nu ştim care sunt efectele structurale ale acestui incendiu. Singurul lucru pe care-l avem este un comunicat de presă din partea Halelor, în care spune că a fost un incendiu care nu a afectat, dar nu avem o expertiză tehnică. Intervenţia pompierilor a însemnat şi distrugerea multor geamuri, cele de sus, cele de la etajul unu, care pot reprezenta un pericol public, pentru că au rămas cioburi, microclimatul este afectat, nu ştim dacă sunt bucăţi de tablă care s-au desprins, sunt lucruri care pot impacta în mod negativ siguranţa cetăţeanului din Halele Centrale. Mai mult, igienizarea care s-a făcut a fost doar la nivel de pardoseală, pereţii şi tavanul sunt negri, iar mirosul din interior este foarte aspru, este miros de fum în continuare în Halele Centrale”, a mai afirmat acesta.

 
CITEȘTE ȘI: