Polițiștii prahoveni, la datorie!

Polițiștii prahoveni, la datorie!

Polițiștii prahoveni, la datorie!

Pe parcursul zilei de ieri, 30 aprilie a.c., cu ocazia activităților desfășurate în teren, polițiștii prahoveni au constatat șase infracțiuni la regimul rutier, pe raza municipiului Ploiești, a orașelor Vălenii de Munte, Bușteni și Comarnic dar și în comuna Șotrile.

În fapt, în jurul orei 11.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiu s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Din primele verificări a reieșit faptul că, un autoturism în timp ce se afla parcat într-o stație Taxi, de pe strada Enăchiță Văcărescu, din municipiu, a fost acroșat de către un alt autoturism, iar în urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorul autoturismului avariat a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,46 alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul de 62 de ani, din municipiul Ploiești a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

• În timpul nopții, în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurale Valea Doftanei, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Șotrile au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din municipiul Câmpina.

Având în vedere faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

• Câteva ore mai târziu, în jurul orei 4.00, polițiștii Stațiunii Bușteni, în timp ce se aflau pe DN1 în zona KM 131 au efectuat semnal de oprire unui autoturism, însă nu a oprit, motiv pentru care au pornit în urmărirea acestuia, fiind ulterior depistat pe strada Telecabinei din oraș.

Întrucât conducătorul auto, în vârstă de 24 de ani emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul din municipiul Constanța a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În toate cele trei cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.


• Tot ieri, 30 aprilie a.c., în jurul orei 9.00, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DN1, în localitatea Comarnic au oprit pentru control, o autoutilitară, care avea montate numere de circulație provizorii și era condusă de un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Filipeștii de Târg.

În urma verificării în bazele de date, polițiștii au constatat că seria de identificare a autoutilitarei corespunde cu cel menționat în autorizația de circulație provizorie, dar nu are montate numerele atribuite corespunzător, fiind atribuite unei alte autoutilitare.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu numere de înmatriculare false.


• În jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte, au oprit pentru control, un autoturism, care circula pe DN1 A, din direcția Brașov către Ploiești.

Conducătorul auto a fost identificat, în persoana unui bărbat, în vârstă de 38 de ani, din comuna Teișani, care a prezentat polițiștilor o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, expirată din luna ianuarie a.c..

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul în cauză figurează la starea permisului cu mențiunea REȚINUT.

Totodată, autoturismul condus de către bărbat nu era asigurat cu polița obligatorie RCA, în cauză fiindu-i reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

• Tot ieri, în jurul orei 17.30, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serivicu, au oprit pentru control, un autoturism, care circula pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, din direcția DN72 către centru, al cărui conducător auto a încălcat regimul legal de viteză, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 86 km/h(+ 36 km/h) în localitate.

Conducătorul auto a fost identificat, în persoana unui bărbat, în vârstă de 28 de ani, din comuna Filipeștii de Pădure, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că numerele de circulație provizorii figurează ca fiind expirate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Accident grav pe DN1B în această dimineață

Cercetaţi pentru trafic de droguri