Sunt tinerii români satisfacuți de locurile de muncă?!

Sunt tinerii români satisfacuți de locurile de muncă?!

Sunt tinerii români satisfacuți de locurile de muncă?!

70% dintre tinerii cu vârsta între 25 și 34 de ani sunt satisfăcuți de locul de muncă.

Situația economică și sistemul de educație sunt considerate provocări importante.

  • Eurobarometrul își propune să prezinte în mod obiectiv opiniile cetățenilor români cu privire la Uniunea Europeană și la propria țară. Informațiile prezentate în raport au fost colectate printr-un sondaj de opinie desfășurat în perioada 18 ianuarie – 13 februarie 2022, de către Centrul pentru Studierea Opiniei și Pieței, pe un eșantion de 1.052 de respondenți cu vârsta de peste 15 ani.
  • La scurt timp după finalizarea acestui studiu, Rusia a invadat Ucraina, ceea ce a generat instabilitate în regiune. Percepția unui risc la adresa securității României, numărul mare de refugiați și impactul economic rezultat din perturbarea lanțurilor de aprovizionare pot să fi adus o schimbare în mentalitățile românilor.

În ceea ce îi privește pe cei cu vârsta între 25 și 34 de ani, situația economică (32%) și sistemul de educație (19%) sunt considerate drept provocări importante. Acești tineri adulți este mai probabil să fie la începutul vieții de familie și să se gândească la sistemul educațional pentru copiii lor.

Pentru 22% dintre tinerii cu vârsta între 15 și 24 de ani, sistemul de educație este una dintre principalele provocări cu care se confruntă (fiind încă elevi sau studenți).

Grupa de vârstă 25-34 de ani are o atitudine pro-europeană mult mai puternică, în mod constant. În mod deosebit, 74% dintre aceștia sunt optimiști cu privire la viitorul UE (vs 59% în rândul întregii populații).

Mai multe informații aici

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Reținut de polițiștii prahoveni, pentru infracțiuni la regimul rutier

Incendiu într-un apartament din municipiul Botoșani