Data înscrierilor la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023

Data înscrierilor la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023 

Data înscrierilor la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023

Înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023 încep pe 30 mai, iar reînscrierile, în data de 16 mai – documentul trimis de minister inspectoratelor prevede posibilitatea înscrierii inițiale online, dar dosarele cu documente trebuie depuse fizic.

Părinții își pot înscrie copiii cu vârste între 3 și 5 ani la grădiniță în anul școlar 2022-2023, începând cu data de 16 mai, în cazul celor care se reînscriu, iar pe 30 mai se fac înscrierile pentru cei care frecventează prima oară o grădiniță, potrivit unui document publicat de Ministerul Educației. Informația a fost deja publicată marți de Edupedu.ro.

„Condițiile de înscriere sunt neschimbate față de anii trecuți. În limita locurilor disponibile și copiii de 2 ani pot fi înscriși la grădiniță,” a declarat marți secretarul de stat în ministerul Educației, Florian Lixandru.

Documentul prevede, referitor la înscriere, faptul că „părinții pot comunica unității de învățământ și prin fax, poștă electronică sau telefonic, datele necesare (date privind solicitantul, date privind copilul) pentru a se realiza planificarea pentru depunerea dosarelor.

Etapa de depunere a dosarelor cu documentele necesare se va desfășura conform planificării realizate de unitatea de învățământ, pe zile și pe intervale orare. Planificarea va fi postată atât pe site-ul unității de învățământ, cât și la avizier.

Află toate informațiile aici.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege prin care se acordă zile libere părinţilor

Află cine va fi noul director executiv al DSP Prahova