Un grup infracţional deosebit de periculos, destructurat de oamenii legii

Un grup infracţional deosebit de periculos, destructurat de oamenii legii.

Un grup infracţional deosebit de periculos, destructurat de oamenii legii

Un grup infracţional deosebit de periculos, destructurat de oamenii legii prahoveni.

Astăzi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Ploiești, au pus în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în județele Prahova și Constanța. Vizate au fost domiciliile mai multor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, alterarea integrității datelor informatice și spălarea banilor. 13 mandate de aducere au fost puse în executare.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice, bunuri și înscrisuri.

Din cercetări a reieșit că, la începutul anului 2021, în județele Prahova și Constanța, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea de infracțiuni din sfera criminalității informatice, ai cărui membri ar fi obținut, în mod fraudulos, datele de identificare a mai multor carduri bancare, emise de instituții bancare din România, ca urmare a transmiterii de notificări, privind actualizarea acestor date, pe adresele de e-mail ale persoanelor vătămate și redirecționarea acestora către pagini web, care, în aparență, păreau a fi transmise de unitățile bancare.

Persoanele bănuite ar fi recurs la debitarea conturilor bancare ale persoanelor vătămate, efectuând transferuri succesive către anumite conturi, deținute și controlate de aceștia, în scopul disimulării provenienței ilicite a banilor, dar și în scopul împiedicării sau îngreunării identificării lor.

Persoanele vizate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, pentru audieri, iar procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 4 dintre persoanele bănuite. Față de alte trei, a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Mamă şi copil acroşaţi de maşină, în Prahova. Copilul a decedat!

Traficul rutier va fi restricţionat în perioada 14-15 mai pe un tronson important din Prahova