A murit fostul ministru Şerban Valeca, guvernator al României la Agenţia pentru Energie Atomică

A murit fostul ministru Şerban Valeca, guvernator al României la Agenţia pentru Energie Atomică.

A murit fostul ministru Şerban Valeca, guvernator al României la Agenţia pentru Energie Atomică

Fostul ministru al Cercetării şi Inovaţiei, Şerban Valeca, a murit la vârsta de 66 de ani. El a fost unul dintre cei mai mari specialilşti în industria nucleară şi a fost guvernator al României la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

Nuclearelectrica a transmis, duminică, faptul că industria nucleară a pierdut un om extraordinar, un specialist, un om care şi-a dedicat viaţa dezvoltării industriei nucleare în România, profesionistul care a contribuit esenţial la poziţionarea României în topul industriei nucleare la nivel global.

„Şerban Valeca a fost doctor în ştiinţe industriale şi profesor universitar, Guvernator al României la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică de la Viena, Preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Cercetări Nucleare ICN Piteşti şi fost Ministru al Cercetării şi Inovaţiei. 40 de ani de experienţă în industria nucleară, experienţă care a venit din pasiune, din dorinţa de a pune România pe harta internaţională a energeticii nucleare, din voinţa extraordinară de a dezvolta, de a construi, de a creşte oameni. Domnul Şerban Valeca a fost Director General pentru coordonarea programului nuclear naţional Unitatea 2 CNE Cernavodă, omul şi expertul direct implicat în punerea în funcţiune a celei de-a 2 unităţi nucleare din România. Generaţiile de nuclearişti ale CNE Cernavodă îi mulţumesc şi continuă zi de zi să-i confirme şi să-i întărească expertiza şi pasiunea”, au transmis reprezentanţii Nuclearelectrica.

Mai multe informații aflați aici

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Germania vrea proces rapid de ratificare în cazul în care Finlanda şi Suedia decid aderarea la NATO

Un nou medicament pentru tratarea diabetului a fost aprobat !