Elena Udrea acuză că este arestată ilegal de 46 de zile

Elena Udrea acuză că este arestată ilegal de 46 de zile și că i s-a refuzat dreptul să fie rejudecată, într-un mesaj postat astăzi pe Facebook. Mâine, Elena Udrea ar trebui să afle dacă va fi extrădată sau nu în România, la acest moment aflându-se într-o închisoare din Bulgaria.

Elena Udrea acuză că este arestată ilegal de 46 de zile

Peste 1.000 de oameni au comentat la postarea Elenei Udrea, în care aceasta își exprimă nemulțumirea pentru faptul că este condamnată, deși alte persoane care au fost în aceeași situație au scăpat de condamnări și Înalta Curtea le-a admis contestațiile la executare.

„Sunt 46 de zile de când sunt arestata ilegal, că urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestația în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Sova, Pop, Nită, Valcov, Bică, etc), și mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecata legal în dosarul Gala Bute.

Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care sta la baza tuturor acestor contestații, și să se contrazică cu ceea ce ei înșiși au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicați sunt toți evident în libertate. Și daca ar vrea să își justifice schimbarea de macaz prin aplicarea deciziei CJUE din 21.12.2021, tot nu ar putea deoarece aceasta prevede că judecătorii pot să nu țină cont de deciziile CCR, dacă “există un risc sistemic de impunitate ( nepedepsire)prin prescripție”. Trec peste toate argumentele constituționale prezentate de specialiști, de ce această decizie nu poate fi aplicată, și mă rezum la analiza raportată la cazul meu. Evident că nu putem vorbi de risc sistemic de impunitate, când este în discuție un singur dosar în care decizia CCR mai putea fi aplicată în Romania în dosarul Gala Bute. Sistemic înseamnă categorii întregi de persoane sau fapte, iar despre prescripție nu poate fi vorba ea intervenind pentru fapte de care sunt acuzata, peste cel puțin 4 ani. Cum au luat acești judecători o decizie atât de ilegala? Rămâne să aflam ce s-a întâmplat de fapt pe 7 aprilie”, a declarat Elena Udrea.

Află toate informațiile aici.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Forțele armate ucrainene au respins o ofensivă a rușilor în Severodonețk noaptea trecută

Coloană de mașini în localitatea Comarnic, pe sensul Ploiești către Brașov