Bustul unui fost primar, furat din cimitir. Reacția directorului SGU Ploiești

Dezbateri aprinse în Consiliul Local Ploiești după ce bustul fostului primar Temelie Dinescu, care a condus oraşul la finalul secolului al XIX-lea, între octombrie 1888 şi octombrie 1889, a fost furat din cimitirul Viișoara de persoane necunoscute. Consilierii locali PNL i-au solicitat directorului SGU Ploiești, Adrian Semcu să prezinte o situație a anchetei interne în contextul în care societatea a fost dotată cu camere de supraveghere.

Bustul unui fost primar, furat din cimitir. Reacția directorului SGU Ploiești

Bustul fostului primar Temelie Dinescu, care a condus oraşul la finalul secolului al XIX-lea, între octombrie 1888 şi octombrie 1889, a fost furat din cimitirul Viișoara de persoane necunoscute. În contextul în care cimitirul este supravegheat video, iar bustul era amplasat într-un loc vizibil, consilierii PNL Ploiești i-au solicitat public directorului Serviciului de Gospodărire Urbană să prezinte public rezultatul anchetei interne și să anunțe cine se face vinovat de acest incident neplăcut.

“În urmă cu doar câteva zile am trăit unul dintre cele mai ruşinoase momente. E vorba de dispariţia bustului unui primar al oraşului. Bustul se afla în cimitirul Viişoara de 115 ani, a rezistat, aşa cum a făcut anunţul public o strănepoată probabil, şi la cele două războaie, şi la cutremure şi a dispărut acum, în 2022, după ce în SGU am reuşit să facem o investiţie foarte importantă, prin amplasarea de peste 100 de camere de luat vederi”, a afirmat consilierul local Simona Popescu, care i-a solicitat directorului o informare privind ancheta internă.

Directorul Adrian Semcu a susținut că o comisie internă cercetează modul în care s-a produs acest eveniment neplăcut.

“S-a făcut o comisie internă ca să cercetăm acest fapt neplăcut pentru toată lumea, dar în acelaşi timp se lucrează… firma care monitorizează camerele montate în decembrie cu Poliţia Municipiului Ploieşti, pentru că sunt şi două camere pe stradă, în faţa cimitirului, şi sunt în plină cercetare. Voi face o informare în scris întregului Consiliu, mai mult nu ştiu la această oră. Regret că a dispărut o statuie. Asta e mai semnificativ. Să ştiţi că dispar foarte multe şi din alte locuri pe care SGU le gestionează şi încercăm să le rezolvăm!”, a fost răspunsul dat de Adrian Semcu în şedinţa de luni a Consiliului Local Ploieşti. Văzută de unii ca o gafă, declaraţia directorului SGU capătă alte valenţe în contextul în care au tot existat dezbateri privind modul de asigurare a pazei la obiectivele societăţii, între varianta pazei proprii şi cea a externalizării serviciului.

Bustul amplasat la mormintele familiei Dinescu din cimitirul Viişoara a fost realizat de sculptorul Temistocle Vidali.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Se închide circulației Bulevardul Independenței din Ploiești

Polițiștii prahoveni au organizat o activitate cu copii cu ocazia zilei de 1 iunie