Vezi reacția SJU Ploiesști, dupa ce un medic ortoped, a fost acuzat de malpraxis

În urmă cu cinci zile, vă prezentam cazul lui Constantin Pancă, un bărbat în vârstă de 72 de ani, diagnosticat cu coxartroză. Omul a suferit trei intervenții chirurgicale, necesitând protezare simultană pentru ambele șolduri.

Vezi reacția SJU Ploiești dupa ce un medic ortoped, a fost acuzat de malpraxis

Din nefericire, proteza la șoldul stâng este cu doi centimetri mai înaltă față de cea de la șoldul drept, prahoveanul fiind în incapacitate de a mai merge. În plus, acuză dureri foarte mari, mai ales că s-a ales și o o infecție nosocomială (stafilococ auriu). Reacția conducerii SJU este aceea că „de fiecare dată, la externare, evoluția pacientului a fost favorabilă, fără semne clinice de infecție sau complicații supraadăugate generale sau locale”.

Silviu Stanciu este medicul ortoped care a efectuat intervențiile chirurgicale.

Același care i-a recomandat lui Constantin Pancă să meargă la Spitalul Foișor din capitală, pe motiv că „el nu mai are cu ce să îl ajute”.

Pe radiografie se poate vedea clar, fără să fii specialist, că proteza montată la șoldul stâng nu este la același nivel cu cea de la șoldul drept

A fost și motivul pentru care echipa de medici din București nu s-a încumetat să preia cazul lui Constantin Pancă.

Aceștia au motivat că „ar putea muri pe masa de operație, dată fiind și vârsta înaintată”, după cum ne-a declarat soția bărbatului, Carmen Pancă.

 
 
CITEȘTE ȘI: