Marcel Boloş a început emiterea voucherelor sociale

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, anunţă că a început emiterea voucherelor sociale pentru români. Liberalul a oferit detalii despre această procedură.

Marcel Boloş a început emiterea voucherelor sociale

"De astăzi (miercuri, 1 iunie 2022 - n.red.) începe emiterea voucherelor, pentru că ele au un proces destul complex în prima tranșă, în sensul în care în primă etapă se emit voucherele, și am furnizat imagini de la mașinăria care lucrează pentru emiterea acestor vouchere, iar apoi, în a doua etapă, acestea se distribuie de către Poșta Română. După ce au fost distribuite la beneficiari, acestea sunt încărcate, prin Ministerul fondurilor europene și apoi prin unitățile emitente, cu sumele de bani, respectiv 250 de lei la două luni”, a declarat Marcel Boloș la B1 TV.

"Beneficiarul de carduri va primi, pe lângă cardul cuvenit, și codul PIN, iar în rețeaua de peste 24.000 de magazine pe care le au unitățile emitente se pot achiziționa produse alimentare pe care beneficiarul le consideră că sunt utile pentru traiul zilnic", a adăugat Marcel Boloș.

"S-a aprobat această măsură în coaliție pentru a fi alături de oameni în aceste momente grele, fiindcă e o perioadă în care atât prețurile la utilități, cât și la alimente au crescut, dar și inflația este cea care erodează din puterea de cumpărare a oamenilor, iar măsurile au fost adoptate tocmai pentru a veni în scopul oamenilor și a-i sprijini în aceste clipe grele", a mai spus Marcel Boloș.

"Prima tranșă este cea mai complicată și din punct de vedere al emiterii și încărcării cardurilor, și al identificării magazinului de unde pot fi cumpărate aceste produse alimentare, dar pe site-urile unităților emitente vor apărea aceste magazine de unde se pot procura. Încercăm să fim cât mai aproape cu informația", a precizat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Copil în vârsta de 14 ani ,dat dispărut de la Primiri Urgențe Cireșarii

Vezi reacția SJU Ploiesști, dupa ce un medic ortoped, a fost acuzat de malpraxis

Sursa antena3.ro