Primele autobuze electrice sosesc vara aceasta în Ploiești!

Primul autobuz electric, achiziționat în cadrul proiectului “Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice 12 m” marca SOR model NS 12 full electric, a ajuns, astăzi, la sediul S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești,. Urmează ca săptămânal, până la începutul lunii august, să ajungă câte un autobuz, din lotul celor 9 autobuze incluse în proiect.

Primele autobuze electrice sosesc vara aceasta în Ploiești!

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, în parteneriat cu MDLPA.

În cadrul acestui proiect s-au achiziționat trei stații de încărcare rapidă și nouă stații de încărcare lentă, la această oră fiind montate, la Depoul T.C.E. Ploiești din strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, cele 9 stații lente și una rapidă.

Autobuzele vor fi date spre folosință operatorului S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești. Vor circula pe traseele 2 și 2B – GARA  DE VEST – GARA DE SUD / HIPODROM.

Firma care a câștigat licitația în valoare de 24.200.262,00 lei fără TVA este SOR Libchavy spol. s r.o (Cehia).

Autobuzele electrice au o lungime de circa 12 metri, sunt dotate cu aer condiționat, sistem de supraveghere video interior/exterior, sisteme de informare călători, sistem de contabilizare număr de călători etc.

Prin acest proiect, municipalitatea ploieșteană vine în întâmpinarea dorinței cetățenilor de înnoire și modernizare a parcului auto, în vederea optimizării condițiilor de călătorie cu mijloacele de transport în comun, în municipiul Ploiești.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Incendiu cumplit astăzi în localitatea Cioranii de Jos

Află ce a pațit un prahovean dupa ce a găsit niște bani pe strada