Ploiești caută sprijin financiar pentru lucrările la Centrul de Radioterapie

Primăria Ploieşti mai are nevoie de aproximativ 4 milioane de lei pentru a finaliza lucrările la Centrul de Radioterapie. Drept urmare, municipalitatea ia în calcul să solicite sprijin financiar de la Compania Naţională de Investiţii şi Ministerul Sănătăţii pentru finalizarea proiectului de investiții.

Ploiești caută sprijin financiar pentru lucrările la Centrul de Radioterapie

Lucrările la Centrul de Radioterapie din incinta Spitalului Municipal Ploiești  ar fi trebuit să fie finalizate până la data de 31 martie 2021, însă termenul a fost prelungit până la 31 decembrie 2024.

Prelungirea termenului la care investiția trebuie să fie finalizată a fost anunțată de conducerea executivului ploieștean în luna septembrie a anului trecut. Asta în condițiile în care în spațiul public a apărut informaţia că Ministerul Sănătății nu va mai sprijini municipalitate cu fonduri de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru achiziţia aparaturii medicale în contextul în care lucrările nu au fost finalizate la timp.

Cum lucrurile nu erau destul de complicate, Primăria Ploiești s-a văzut nevoit să se confrunte cu o nouă problemă, creşterea preţurilor la materialele de construcţii, care a dus la creşterea sumei totale necesare pentru finalizarea proiectului.

Drept urmare, pentru ca lucrările să fie finalizate la clădirea care va găzdui viitorul centru de radioterapie oncologică, executivul ploieştean estimează că ar mai avea nevoie de aproximativ 4 milioane de lei.

Potrivit viceprimarului municipiului Ploieşti, Magdalena Trofin, clădirea este ridicată, iar acum se lucrează la finisaje şi amenajările interioare, explicând că, pe lângă aşa-zisul buncăr pentru aparatura de radioterapie oncologică, imobilul va mai cuprinde şi alte spaţii, precum cabinete, săli de aşteptare şi saloane pentru spitalizare de zi.

“În ceea ce priveşte clădirea, lucrările s-au finalizat la construcţia respectivă, se lucrează în acest moment la finisaje şi amenajarea interioară. În ceea ce priveşte aparatura, ea urmează să fie achiziţionată printr-o licitaţie organizată la nivelul Ministerului Sănătăţii, prin fondurile primite de la Banca Mondială. A fost un program al Băncii Mondiale pentru aparatură în domeniul medical. Aşteptăm un răspuns cu privire la data la care se va organiza această licitaţie, sperăm să se întâmple cât mai repede posibil”, ne-a declarat viceprimarul Ploieştiului. “Primăria a trimis adrese către CNI, prin care a solicitat sprijin pentru finalizarea acestui proiect”, a completat Magdalena Trofin.

Există şi varianta unui ajutor care ar putea să vină de la Consiliul Judeţean Prahova.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Primele autobuze electrice sosesc vara aceasta în Ploiești!

Incendiu cumplit astăzi în localitatea Cioranii de Jos