Avertizare de inundații în Prahova. INHGA a emis cod galben

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, un cod galben de inundații pentru mai multe râuri, inclusiv pentru afluenți ai râului Prahova și pentru râul Teleajen.

Avertizare de inundații în Prahova. INHGA a emis cod galben

Avertizarea de cod galben de inundații este valabilă în Prahova în intervalul 05.06.2022, ora 16.00 – 06.06.2022, ora 03.00.

În acest interval, potrivit INHGA, pot avea loc „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție”.

Atenționarea de cod galben vizează afluenți ai râului Prahova, dar și râul Teleajen.

Reamintim faptul că, în Prahova, este în vigoare, până luni, 06.06.2022, o atenționare de cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină.

Codul galben de instabilitate atmosferică accentuată se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului și vijelii (cu viteze în general de 55…75 km/h), precum și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Saga Festival, doi tineri au murit din cauza supradozei de droguri!

Accident teribil în apropierea SJU Ploiești, un motociclist a murit /FOTO

 

Sursa observatorulph.ro