Ce are de spus Titi Aur, în urma accidentului mortal din Ploiești

Un motociclist a murit pe loc, vineri seară, într-un accident produs în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă de Ploiești. În imaginile apărute în spațiul public se poate vedea cum tânărul a depășit o mașină și s-a lovit de un parapete care separa cele două sensuri de circulație. În urma impactului, motociclistul a fost aruncat pe contrasen, acolo unde a fost lovit de un alt autoturism. Titi Aur a comentat, în pentru DC News, despre modul în care s-a produs accidentul mortal. 

Ce are de spus Titi Aur, în urma accidentului mortal din Ploiești

“Este un accident tipic românesc, bineînțeles coroborat de mai multe cauze, pentru că foarte rar se întâmplă un accident dintr-o singură cauză, dintr-un singur motiv. Pe de o parte e vorba acești parapeți sau ce erau pe mijlocul drumului, care nu erau presemnalizați. Suntem una din puținele țări, dacă nu cumva singura, în care anumite restricții ale drumului, diferite lucrări, îngustarea drumului, etc, este presemnalizată foarte puțin sau deloc. În primul rând e o greșeală din presemnalizarea acelor parapeți de pe mijlocul drumului.

În al doilea rând, greșeala motociclistului, care mergea cu viteză chiar mare, se pare că mai mare decât trebuie, pentru că ceilalți mergeau mai încet și el era singurul care venea foarte tare și care și-a asumat să treacă peste dunga mediană, dungă continuă, sperând că trece și încape între mașini, bineînțeles având neșansa unei nesemnalizări corecte a parapeților care l-au surprins și a ieșit nenorocirea. O cauză este nesemnalizarea drumului, iar o alta aparţine conducătorului motocicletei.

Din păcate, toate sunt din cauza neconștientizării pericolului la care ne expunem. Cei cu drumurile spun că nu contează și vor merge ei (n.r. conducătorii), se descurcă, iar cei care conduc spun că: Mie nu mi se poate întâmpla. Se întâmplă altora, dar mie nu.

Ține de tot, ține de educație, de cei șapte ani de casă, de lipsa de educație din școala generală, mă refer la cum să mergem în siguranță pe stradă, ține de școala de șoferi unde se predă doar acel minim strict necesar ca să știi să pleci de pe loc, să semnalizezi și unde, dacă ai oprit roata la stop, deja ești foarte bun șofer și atunci poți să iei permis de conducere, ține de pregătirea ulterioară, de cursuri de conducere defensivă, campanii, mesaje transmise mai departe, ține de tot comportamentul societății și ține de miserupismul general al societății și al autorităților, că ne-am învățat cu cei 5 morți, 25 de răniți grav și cei în jur de 70-80 de răniți ușor în fiecare zi. Suntem într-un război continuu, dar nimeni nu face nimic“, a spus, pentru DC News, Titi Aur.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

Trei barbați au fost reținuți pentru furt calificat de catalizatoare auto

Avertizare de inundații în Prahova. INHGA a emis cod galben