Deputatul prhovean Bogdan Toader vorbește despre exporturile de cereale

Deputatul prhovean Bogdan Toader a comentat pe marginea subiectului privind exporturile de cereale din Romania, capitol la care suntem, si anul acesta, lideri europeni.

Deputatul prhovean Bogdan Toader vorbește despre exporturile de cereale

Toader a spus ca PSD sprijina financiar agricultorii pentru ca acestia sa poata vinde materia prima catre fabricile romanesti, cu scopul de a creste exportul de produs-finit, unde valoarea adaugata este mai mare.

Astfel, in programul PSD "Sprijin pentru Romania!", este prevazut ca fermerii sa primeasca 10% din valoarea materiei prime vandute catre fabricile autohtone de alimente.

"România este campioana exporturilor de cereale către UE

România s-a clasat tot timpul printre primii exportatori de cereale din UE, doar că diminuarea exporturilor din Rusia și Ucraina către statele membre a făcut ca țara noastră să ajungă în poziția de lider.

Nu este, însă, o creștere a exporturilor, datorită faptului că ne aflăm încă sub vârful din anul 2020.
România produce în continuare de trei ori mai multe cereale decât e necesar pentru consumul intern.

Viziunea PSD este ca o parte cât mai mare din cerealele din România să fie procesate în România, astfel încât să exportăm mai multe produse finite decât materii prime, astfel încât să avem valoare adăugată mai mare și să dezvoltăm industria alimentară din țară.

În programul Sprijin pentru România, PSD a propus ca fermierii români să primească o primă de 10% din valoarea recoltei vândute către fabricile românești de alimente.

Cantitatea de cereale exportată în acest an este de 1,16 milioane de tone și este sub vârful din anul 2020, de 1,32 milioane tone. (de notat că în acest an se exportă cerealele produse în 2021, care a înregistrat o producție record!)

Actualul context este favorabil producătorilor români și este important pentru ei să aibă beneficiile cuvenite.

Stocurile țării sunt asigurate până la noua recoltă. În plus, coaliția a aprobat politic și urmează să fie emis și actul normativ prin care se acordă și prima de 10%, pentru recolta vândută în țară.", a declarat Toader.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

S-a aruncat dintr-o mașină aflată în mers pe Centura de Vest Ploiești!

Locul de joacă de pe strada Eroilor din Ploiești, vandalizat! /FOTO

 

Sursa ph-online.ro