Ministerul Sănătății anunță primul caz de variola maimuței în România!

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București diacnosticat cu variola maimuței, iar starea lui de sănătate este bună, a transmis ministerul.

Ministerul Sănătății anunță primul caz de variola maimuței în România!

„Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună”, a informat ministerul condus de Alexandru Rafila.

După investigații, s-a constatat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței, se mai arată în comunicatul autorităților, care au precizat că investigația epidemiologică este desfășurată de DSP București.

Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția săptămâna trecută că există un risc real ca virusul variolei maimuţei să se instaleze în ţările non-endemice.

„Peste 1.000 de cazuri confirmate de variola maimuţei au fost semnalate până în prezent către OMS în 29 de ţări în care boala nu este endemică”, a spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în urmă cu câteva zile.

Țările non-endemice care au semnalat cele mai multe cazuri sunt Marea Britanie, Spania, Portugalia, Canada şi Germania. Potrivit OMS, niciun deces nu a fost semnalat în aceste ţări, spre deosebire de ţările endemice din Africa, între care Camerun, Ghana, Nigeria şi Congo.

Citește toate informațiile despre acest caz AICI.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Ploiesti TV” !

CITEȘTE ȘI:

În urma cu cateva momente, patru perosane au leșinat în timpul slujbei susținute de Patriarhul Daniel /FOTO /VIDEO

Anunț de ultimă oră pentru elevii care susțin probele Evaluarii Naţionale