În Iași, un bărbat a fost arestat preventiv pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de ultraj, după ce a amenințat în repetate rânduri doi polițiști, afirmându-le că îi va decapita cu o coasă!

Un bărbat din județul Iași a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind inculpat pentru mai multe infracțiuni de ultraj. Acesta a amenințat în repetate rânduri doi polițiști, spunându-le că îi va decapita cu o coasă.

Amenințările au fost proferate pe parcursul câtorva luni.

Bărbatul, anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, a fost arestat preventiv prin decizia Judecătoriei Hârlău într-un dosar în care este cercetat pentru trei infracțiuni de ultraj și ultraj în formă continuată.

Primele amenințări au avut loc în octombrie anul trecut și au continuat și anul acesta.

Pe 21 octombrie 2023, la ora 03:24, bărbatul i-a trimis unui polițist un SMS în care adresa amenințări cu acte de violență, cuvinte și expresii jignitoare: „… că vii aici și mă duc la pușcărie din cauza ta”. Amenințările au continuat și în acest an.

„În data de 28.06.2024, la ora 08:30 și ora 10:00, inculpatul L.M. a adresat amenințări directe cu moartea și cu acte de violență la adresa agenților de poliție L. V.-I. și A. G.-B., cărora le-a fost creată o stare de temere. El le-a spus că îi va decapita cu o coasă dacă vor intra în localitatea Fântânele; „Tu în Fântânele nu mai calci! Mă duc la pușcărie 20 de ani pentru tine! Eu îți dau în cap frate!”; „(…) mă duc 10 ani la pușcărie, vin înapoi, eu din pușcărie ies, tu din poliție nu mai ieși!”; „Eu te fac să dispari!”; „10 ani de pușcărie dacă fac, 20 de ani, dacă nu, eu pe tine te scot din Fântânele, pe tine personal (…)!”; „Eu dau în cap!”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că bărbatul are un „cazier impresionant”, fiind anchetat anterior pentru mai multe fapte penale.

Cu toate acestea, amenințările adresate celor doi agenți nu au venit pe fondul unei anchete care să-l vizeze, ci pe fondul unei stări avansate de ebrietate. Acesta a făcut apel la decizia Judecătoriei Hârlău privind arestarea sa preventivă în dosarul de ultraj.