Numărul morților în urma busculadei survenite la un eveniment religios hindus din nordul Indiei a ajuns la peste 120, au declarat autoritățile miercuri/ Poliția a confirmat că numărul persoanelor prezente a depășit de mai mult de trei ori capacitatea permisă!

Busculada tragică s-a petrecut marți în satul Phulrai Mughal Garhi din districtul Hathras al statului Uttar Pradesh, la aproximativ 200 km sud-est de New Delhi.

Aproximativ 250.000 de oameni s-au adunat acolo, depășind cu mult limita permisă de 80.000 de persoane. Cel puțin 121 de oameni au murit și 31 au fost răniți, potrivit autorităților statului, majoritatea victimelor fiind 112 femei și șapte copii.

Medicii de la spitalul districtual din Hathras au declarat pentru Reuters că majoritatea deceselor au fost cauzate de sufocare.

Poliția a descris haosul total care a avut loc când preotul congregației, cunoscut și sub numele de „Bhole Baba”, a părăsit locul în mașina sa. Mii de credincioși au alergat spre mașină, provocând prăbușirea altora care se aflau încă jos. Unele persoane au căzut într-un câmp noroios lângă locație și au fost călcate în picioare.

Agitația a izbucnit când credincioșii care alergau spre mașina preotului au fost opriți de personalul său, provocând o încăierare în care mulți au căzut la pământ.

Câteva stâlpi de bambus și un banner cu fotografia predicatorului sunt singurele urme rămase pe locul tragediei, situat în mijlocul câmpurilor de orez, lângă o autostradă aglomerată.

Locația era plină de deșeuri și parțial inundată după ploile căzute în dimineața acelei zile.

Acum, poliția încearcă să afle unde se află predicatorul.