Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanţa a raportat că în a doua zi a Festivalului Neversea nu au fost înregistrate incidente de ordine publică/ Totuşi, substanţe interzise au fost găsite asupra a două persoane, iar 100 de participanţi au necesitat îngrijiri medicale!

Reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanţa au anunţat că nu au fost înregistrate incidente de ordine publică în a doua zi a Festivalului Neversea, însă au fost găsite substanţe interzise asupra a două persoane.

De asemenea, 100 de participanţi au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar una a fost transportată la spital.

Sâmbătă, Gruparea Mobilă de Jandarmi ”Tomis” Constanţa a transmis că a doua zi a Festivalului Neversea a decurs fără evenimente negative.

Principalul obiectiv al forţelor de ordine a fost prevenirea incidentelor şi verificarea condiţiilor de siguranţă. Măsurile proactive şi dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului, au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranţă a accesului, precum şi gestionarea rapidă a oricăror evenimente. Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins şi nu au fost înregistrate incidente de ordine publică”, au precizat jandarmii.

Forţele Ministerului Afacerilor Interne s-au concentrat pe identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi ilegale, inclusiv consumul sau vânzarea de substanţe interzise. În acest context, jandarmii, poliţiştii şi pompierii constănţeni au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale (25 amenzi în valoare totală de 12.590 lei şi 12 avertismente).

Dintre acestea, 27 au fost sancţiuni la regimul rutier (12 avertismente şi 15 amenzi în valoare de 8.590 lei), o sancţiune pentru nerespectarea asigurării obligatorii de răspundere auto (1 amendă în valoare de 1.000 lei) şi nouă sancţiuni pentru fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (în valoare de 3.000 lei).

De asemenea, 233 de persoane au fost verificate în aplicaţia e-DAC, 21 de persoane au fost testate cu drug-testul (rezultatul fiind negativ), iar 50 au fost testate cu etilotestul (rezultatul fiind negativ).

În prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, două persoane au fost identificate având asupra lor substanţe interzise şi au fost oprite din a participa la festival.

Mai mulţi participanţi au necesitat îngrijiri medicale: 21 au suferit diverse traumatisme, iar 79 au prezentat afecţiuni medicale, precum lipotimie, stări febrile şi hipertensiune arterială.

O persoană a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare.