Deschiderea anului universitar la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești a avut loc ieri, 30 septembrie cu 2374 de locuri scoase la concurs pentru tinerii din România.

Aproape o jumătate din locurile cu taxă disponibile la facultăţile din cadrul Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti au rămas neocupate, arată datele universitatii.

Anul acesta au fost scoase la concurs 2.374 locuri la licenţă, din care 1.016 bugetate şi 1.358 cu taxă. În urma sesiunilor de admitere, au rămas libere 636 de locuri cu taxă la licenţă: 166 la Litere şi Ştiinţe, 20 la Facultatea de Ingineria Petrolului, 192 la Ştiinţe Economice, 126 la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică şi 132 la Facultatea de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie.

La master au fost scoase la concurs 1.353 de locuri, din care 332 bugetate şi 1.021 la cu taxă. În urma admiterii, mai mult de o jumătate din locurile cu taxă, adică 589, au rămas neocupate, arată datele furnizate de oficialul UPG Ploieşti.

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești este cunoscută pentru specializările sale în domeniul petrolului, gazelor și ingineriei energetice. Fondată în 1948, universitatea a început ca un institut tehnic dedicat pregătirii specialiștilor pentru industria petrolieră, având un rol esențial în dezvoltarea acestui sector în România și în Europa de Est.

În prezent, UPG Ploiești oferă o gamă diversificată de programe de licență, masterat și doctorat în domenii precum inginerie, științe economice, litere și științe sociale.